LIVE VIDEÓK

TECHNO TV

100% TECHNO

1 órás live techno party felvételek és élő közvetítés a bulikról. Ne maradj le róluk! Ha netán még sem tudtad élőben elcsípni valamelyik bulit vagy újra felidéznéd azt, akkor nézd meg az archívumban ...

RÁKATTANOK!
 

100% TECHNO

TECHNO RÁDIÓ

14 műsor // több száz óra mix
- UMEK
- Marco Bailey
- Chris Liebing
- Tom hades
- Alex Bau
- Blind Spot
- T3CHNASIA
- És még sokan mások...

HÚ, EZT HALLGATOM
 

NEW COLLECTION

TECHNO STYLE

- HARD TECHNO Style
- Techno PacMan Style
- Sorry I'm Minimal
- TECHNO LEGO Style
- Techno Snickers


És még sok más...

NEKEM IS KELL!
 

FACEBOOK

TEKNÓ CSALÁD

Legyél egy szuper közösség tagja, csatlakozz a Techno Családunk- hoz és beszélgess több ezer TECHNO fannal. Értesülj első kézből azonnal a legfrissebb hírekről és akciókról. Nyerj party belépőket, ruhákat és kiegészítőket ...

MEGNÉZEM!
 
 • LIVE VIDEÓK

  TECHNO TV

 • 100% TECHNO

  TECHNO RÁDIÓ

 • NEW COLLECTION

  TECHNO STYLE

 • FACEBOOK

  TEKNÓ CSALÁD

Booka Shade Interjú

Booka Shade Interjú

Nemrég jelent meg az új Booka Shade album, a „More“. A jelenlegi turnéjukon Walter Merziger és Arno Kammermeier a Booka Shade tagjai természetesen az új albumról, az említett „More!“-ról is fognak számokat játszani.

Mi történt az utolsó album óta és milyen változás lett a zenétekben?

Arno: A „The Sun & The Neon Lights“ (2008) óta elég sok minden megváltozott, például hogy nagyon sokáig turnéztunk. Kb. az első albumunk óta „Memento“ állandóan úton vagyunk, kevés és rövid szünetekkel. Mind a három albumunkat, mint DJ Kicks Compilation út közben írtuk és egy részben játszottuk is. Így volt ez a More-nál is. A tény, hogy mindig nagyobb közönség előtt játszunk, tovább fejlesztett minket. Egyre magasabbra kerülünk a dobogón.

Mondhatni más a Ti zenétek, mert a számaitok út közben születnek es nem a Stúdióban?

Walter: Ezt így nem mondanám, de elég felszabadító es inspiráló, ha az ember nem mindig ugyanabban a környezetben van. Nem csak poénból hívják az egyik Track-et „The Sun & The Neon Light“ „Copacabana“. Copacabanaban irtuk. „Scaramanga“ az új albumon Belo Horizonte-ban íródott, amihez a Demo cím „Belo Life“ volt. Elég sok tapasztalatot szerzünk, de ez nem azt jelenti, hogy dobok és szamba-sípok vannak a zenében, ha például Brazíliában járunk. Ez amúgy is az érzésről szól, amikor az ember úton van, vagy ha idegen emberekkel találkozik és tapasztalatokat, illetve benyomást szerez. Ilyenkor teljesen más zenét hallgatsz, hiszen ilyenkor az egész magával ragadó. A jó benne az, hogy mindig visszamehetsz a stúdióba es az új dolgokat más feltételekkel meghallgathatod és finomíthatsz rajta. És természetesen magaddal viheted az anyagot, így tudunk mi is ebben a két eves turnusban maradni es egyfolytában új anyagot kiadni.

Mit jelent egészen pontosan az új albumotok címe, a „More“?

Arno: Összeültünk es megbeszéltük, hogy mit szeretnénk a következő albumnál csinálni. Igazából mindenből többet akartunk. Érzelmek voltak már korábban is. Ez csak egy kis finomítás a már meglévőkből. Mindig azt keressük, amit ki szeretnénk fejezni. Szerintem pont az elektronikus zenénél az a lényeg, hogy egy személyes dolgot is belevigyünk. Kik vagyunk, miért vagyunk? Mit kellene ezzel kifejeznünk? Ezért lett az album neve „More!“. Ahogy, már mondtam, ez minden eddiginél több és az is belejátszik, hogy a társadalom a Trendet követi: mindig gyorsabbat, minél többet. Több, több, több, több..

 

Booka Shade - More

 

Ha az összes alkotásotokat/műveteket összehasonlítjuk, egy elég erős köteléket fedezünk fel a dallamokban. Ez honnan származik? Talán a '90-es évekből jön, amikor még producerként dolgoztatok?

Arno: Mindketten zeneértő családból származunk. Walter családja klasszikus beállítottságú, az én apám inkább Jazz. Ezért találkoztunk már nagyon sok zenei stílussal, aminek termeszétesen meg volt a hatása. Sokáig nehezünkre esett egy irányzatban maradni, mindig is egy kicsit szelesebb savban mozogtunk, de manapság ez már egy nagy előny. Az utolsó albumon meg egy zenekarral is együtt dolgoztunk. Teljesen más, ha tudja az ember hogy mivel, milyen érzelmeket lehet kiváltani, mintha hónapokon keresztül mindent ki kellene próbálni. Ez tényleg nagy előny. Természetesen mi mindig is Pop- érdeklődésűek voltunk. Szeretjük a Pop-ot, ha jól van megcsinálva. Mi nem vagyunk ‚ízlesrendőrseg‘ akik megmondjak, hogy ez most túl Poppos, ez nem jó. A fiam épp az ABBA fázisában van, úgyhogy mostanában állandóan ABBA-t kell hallgatnom. Én újra felfedezem, ö most fedezi fel. De ez megint csak azt mutatja, hogy az ABBA generációkon keresztül fantasztikus dalokat csinált. A dallamok a mi Booka-Shade dalainkhoz egy nagyon fontos részlet. A Groove ugyanúgy, főleg a Klubokban. Sok embertől hallom, hogy a különlegesség a Booka Shade-ben, hogy a Groove érzését hazaviszik és ez által egy teljesen más univerzum veszi őket körbe.

Hogy van nálatok a munka felosztva? Az egyik a Groove-okat a másik a dallamokat csinálja?

Walter: A nemzetközi ismeretség miatt elég sok munkánk van, ezt eléggé alábecsültük.. Igazából már csak a Booka Shade-re koncentrálunk, mert máshogy már nem is megy. Gyakran úgy csináljuk, hogy ha én a gyártáson dolgozom, Arno marad kapcsolatban a külvilággal. Adok par ötletet a Groovekhoz és a dallamokhoz, aztán megbeszéljük. Ez olyan, mint egy nagy Puzzle. Nem úgy dolgozunk, mint egy Rock banda, akik először próbálni mennek és csak utána a stúdióba. Ez nálunk egy folyamat. Ezúttal egy kifejezetten hosszú folyamat volt, 16 hónap. Úgy tűnik, hogy a korral mindig több időre van szükségünk. (nevet)

A különlegesség bennünk, hogy mi mindig megtartjuk az önállóságot. Booka Shade-nek egy teljesen egyedi hangzása van. De elég nehéz mindig új szemszöget találni és a hangzást, illetve a Style-t mégis megtartani. Ez a technika miatt is tovább tart. De ha úgy vesszük két teljesen kész albumot készítettünk és nem csak azokat a dalokat, amiket a „More“-on lehet hallani.

A többi dal is megjelenik majd?

Walter: Vannak nagyon jó dalok közöttük, de döntenünk kellett. Talán majd a turné végén publikáljuk őket, majd meglátjuk, hogyan tovább. Alapjába véve fontos volt számunkra a „More!“-t a lényegesebb számokra csökkenteni, ezzel elértük, hogy ez lett karrierünk legrövidebb albuma. Csak 45 percig tart és 11 Track-et tartalmaz. Megpróbáltuk kiszűrni a lényegeket, ami a Booka Shade-hez és az elő műsorunkhoz passzol, tehát hogy olyan számok legyenek rajta, amiket élőben is tudunk majd játszani. Ez az utolsó albumunknál elég nehéz volt, mert eléggé „Soundtrack” félét szerettünk volna csinálni, ami a Booka Shade egy teljesen új oldalát mutatja meg. Ebben a témakörben is ki akartuk próbálni magunkat, de nem volt túl könnyű ezeket a számokat élőben játszani.

 

Booka Shade - interjú

 

Az egész piac drasztikusan megváltozott, a lemezkiadók is becsődöltek. Nehéz döntés volt egy új albumot csinálni?

Arno: Talán olyanok vagyunk, mint a dinoszauruszok, még mindig hiszünk az albumok erejében. Ezért is van az album mix formájában, nem pedig számonként. Így lehetséges, hogy ha valaki csak egy számot vesz meg az iTunes-on, akkor teljesen más lesz a hangzása és az atmoszférája. Azt akarjuk mondani az embereknek, hogy: csak akkor van értelme, ha az egész albumot meghallgatják. Ezért is fontos az album és a 11 szám érzelmi jelentése. Ezt nem azt jelenti, hogy semmi mást nem tudtunk kitalálni, csak ez olyan, mint egy Cut. Ezzel a 45 perccel épp elegendőt mondtunk.

Walter: Nem is nagyon rajongunk ezekért a „Bonus Track” történetekért. Szerintünk nem jobb tőlük a lemez. Van egy bizonyos idő, míg az ember oda tud figyelni a zenére, ez 10, 11 vagy 12 szám után véget ér. Szerintem nem a minőségtől függ, hogy mennyi száma van az albumon. A gyerekek sokszor a darabszám miatt vesznek CD-ket, albumokat. Ezt egyáltalán nem értem, mert ha 5 Bonus Track-kel kevesebb vagy több van rajta, amik ráadásul rosszak.. Akkor meg minek kell? Én úgy gondolom, hogy egy műalkotásnál a lényegre kell törekedni és nem órákon keresztül elnyújtani.
Ezért is vagyunk büszkék az új alkotásunkra, de természetesen nehéz volt, hogy nem önálló számokat irtunk. Tudod, amikor azon gondolkozol, hogy: melyik lenne jobb, ezt vagy ezt válasszam? Hiszen ez karrier fontosságú lehet.

De vissza a kérdéshez, nekünk ez nem egy kritérium, hogy a lemezipar jelenleg jól vagy rosszul működik. Ha valami mondandód van, akkor nem szabad, hogy ez meggátoljon. Mi csináljuk a zenénket és mi szeretnénk is előadni. Természetesen rá vagyunk szorulva, hogy a lemezeken olyan zene is legyen, ami az embereket érdekli, és amit ismernek. Ezáltal még jobbak a Liveshow-k. Az emberek szeretnének dolgokat hallani, amiket már valahonnan ismernek. Ezért fontos, hogy egy sikeres szám is legyen az albumon. Úgy vagyunk ezzel, hogy ha ez illegális letöltéseken keresztül történik, akkor az megtörtént. Nem tetszik, hiszen a zenénknek van egy értéke és az embereknek fizetniük kellene ezért. Meg kellene találni a módot, hogyan lehetne meggátolni és hogyan lehetne az embereket rávenni, hogy megvásárolják ezeket a műveket.

 

Készítette
Orsi - TECHNO.HU

 • Hello, my name is TECHNO Női Póló (PINK)
 • TECHNO Férfi Póló (fekete)
 • Eat Sleep Shit Techno Férfi Póló (fekete)
 • SUCK MY TECHNO Női Póló (BLACK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (WHITE - UV PINK)
 • TECHNO Biztonsági Öv Párna (fekete)
 • TECHNO LOVER Férfi Póló (Fekete)
 • Sorry I'm MINIMAL Női Trikó (WHITE)
 • Eat Sleep Shit Techno Férfi Póló (fehér)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (PINK)
 • TECHNO Crop Top - Matt Arany (fehér)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Szürke - UV PINK)
 • TECHNO BLANK Férfi Póló (WHITE)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Póló (FEKETE - UV PINK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (BLACK - GOLD)
 • TECHNO 69 Férfi Póló (WHITE)
 • SUCK MY TECHNO Női Póló (WHITE)
 • TECHNO Műfajok Női Trikó (fekete)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO Női Póló (PINK)
 • TECHNO STYLE Női Póló (BLACK)
 • 140 BPM TECHNO Férfi Póló (Fekete)
 • I LOVE HARD TECHNO Női Póló (BLACK)
 • Cocaine straw TECHNO STYLE Női Póló (Fehér)
 • Keep Calm and TECHNO Női Trikó (PINK)
 • TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • HARD - Techno Style Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO LOVER Női Trikó (Fehér)
 • TECHNO Baseball Sapka (Rózsaszín)
 • Sorry I'm MINIMAL Női Póló
 • TECHNO Vertical Férfi Póló (WHITE)
 • TECHNO Műfajok Férfi Póló (Fekete)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (BLACK - UV PINK)
 • TECHNO öv (PINK)
 • TECHNO Női Póló (Fehér)
 • Cocaine straw TECHNO STYLE Női Trikó (Piros)
 • I ♥ HARD TECHNO Női Trikó (fehér)
 • LEGO TECHNO STYLE Férfi Póló (piros)
 • miniMALE Női Trikó (fehér)
 • 140 BPM TECHNO Férfi Póló (WHITE)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (FEHÉR-PINK)
 • TECHNO 69 Női Trikó (BLACK)
 • TECHNO Női Trikó (PINK)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (WHITE)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Fekete - UV PINK)
 • TECHNO Hátizsák fekete
 • MINIMAL - Techno Style Féfi póló (WHITE)
 • Eat Sleep Shit Techno Női Póló (fehér)
 • TECHNO öv (WHITE)
 • TECHNO 69 Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO LOVER Női Póló (fekete)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Trikó (PINK)
 • Hello, my name is TECHNO Női Trikó (PINK)
 • TECHNO is my Girlfriend Férfi Póló (fekete)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • Sorry I'm MINIMAL Férfi Póló
 • TECHNO Egérpad (BLACK)
 • TECHNO LOVER Férfi Póló (Fehér)
 • TECHNO LOVER Női Póló (fehér)
 • M47 Női Trikó (fekete)
 • miniMALE Férfi Póló (fehér)
 • MINIMAL Öv (WHITE)
 • TECHNO Műfajok Női Trikó (WHITE)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (Fehér)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (PINK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Egérpad (BLACK - UV PINK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Férfi Póló (Fehér)
 • SEX DRUGS TECHNO Férfi Póló (Fekete)
 • ACID Férfi Póló (BLACK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Egérpad (BLACK)
 • I LOVE HARD TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • Techno Öv derékszíj
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (RED)
 • SUCK MY TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO Crop Top - Matt Arany fekete
 • M47 Férfi Póló (Fekete)
 • HARD - Techno Style Női Póló (BLACK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Póló (Fehér)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Fehér - UV PINK)
 • TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO 69 Női Trikó (WHITE)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (PINK)
 • TECHNO Műfajok Férfi Póló (Fehér)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (BLACK)
 • TECHNO Férfi Póló (fehér)
 • TECHNO LOVER Női Trikó (Fekete)
 • Eat Sleep Shit Techno Egérpad 22cm (fekete)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO KING Férfi Póló (BLACK)
 • M47 Női Trikó (pink)
 • SUCK MY TECHNO Férfi Póló (WHITE)
 • Keep Calm and TECHNO Női Póló (PINK)
 • TECHNO is my Drug and the DJ is my Dealer Női Póló (BLACK)
 • TECHNO is my Drug and the DJ is my Dealer Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO BLANK Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO Női Trikó (Fehér)
 • I LOVE HARD TECHNO Férfi Póló Fekete
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (BLUE)
 • Eat Sleep Shit Techno Nőii Póló (PINK)