LIVE VIDEÓK

TECHNO TV

100% TECHNO

1 órás live techno party felvételek és élő közvetítés a bulikról. Ne maradj le róluk! Ha netán még sem tudtad élőben elcsípni valamelyik bulit vagy újra felidéznéd azt, akkor nézd meg az archívumban ...

RÁKATTANOK!
 

100% TECHNO

TECHNO RÁDIÓ

14 műsor // több száz óra mix
- UMEK
- Marco Bailey
- Chris Liebing
- Tom hades
- Alex Bau
- Blind Spot
- T3CHNASIA
- És még sokan mások...

HÚ, EZT HALLGATOM
 

NEW COLLECTION

TECHNO STYLE

- HARD TECHNO Style
- Techno PacMan Style
- Sorry I'm Minimal
- TECHNO LEGO Style
- Techno Snickers


És még sok más...

NEKEM IS KELL!
 

FACEBOOK

TEKNÓ CSALÁD

Legyél egy szuper közösség tagja, csatlakozz a Techno Családunk- hoz és beszélgess több ezer TECHNO fannal. Értesülj első kézből azonnal a legfrissebb hírekről és akciókról. Nyerj party belépőket, ruhákat és kiegészítőket ...

MEGNÉZEM!
 
 • LIVE VIDEÓK

  TECHNO TV

 • 100% TECHNO

  TECHNO RÁDIÓ

 • NEW COLLECTION

  TECHNO STYLE

 • FACEBOOK

  TEKNÓ CSALÁD

Carl Cox

Carl Cox a világ egyik első számú legendás dj-je, aki óriási eksztázisforradalmat teremtett a zene világában. Az acid house és techno bajnoka egyedi stílusa miatt összetéveszthetetlen, főleg mikor mikrofonon keresztül konferálja fel dinamikus és egyben pozitív energiát sugárzó zenéit.

A barbadosi szülõktõl származó Cox 1962. július 29-én született Oldhamben. A zene iránti érdeklődése hamar megmutatkozott, mivel már fiatal korában előszeretettel bütykölgette apja lemezjátszóit. Minden zsebpénzét soul és funky lemezekre költötte, hogy technikai tudásával szórakoztassa barátait és szomszédait. Cox egy elektrotechnikai főiskolába járt, de hat hónap után abbahagyta és elkezdett dolgozni, hogy később teljes munkaidejű DJ-vé válhasson. 

1977-ben 15 éves volt, mikor megkapta első lemezjátszóját és elkezdett mobil dj-ként dolgozni. A diszkó hangzás volt az első amely szenvedélyesen magával ragadta, de emellett más zenei stílusok is érdekelték és a 80-as években már érett fülű lemezlovasként hallgatta a különböző megjelent zenei csemegéket, majd 1986-ban elköltözött Brightonba. Élete egyik legrelevánsabb élménye az volt mikor Dj Pierre : Phuture című számát meghallotta.

..."Azt mondtam 'Igen ez az!'. Csináltam a saját partijaimat a megszokott hangzású lemezeimmel, majd feltettem a "Phuture-t”, és az emberek lemerevedtek. Lebilincselő volt és egyben mulatságos is, mert akik őrültnek tartottak emiatt, azoknak nagy része jelentős producerré vált a későbbi években". - mondta Cox

Ezután Cox játszott a mitikus Danny Rampling-féle Shoom nyitóestjén, ahol társpromoter volt a "The Project"-ben Paul Oakenfolddal és Brighton "The Zap" nevű klubjában vállalt rezidenciát.

A Sunrise rave során egy harmadik lemezjátszót is beállított a csatasorba és így folytatta szettjét a megjelent 15.000 ember előtt, ami máig is zenetörténelmi pillanatnak számít. A hírneve a '88-89-es acid house robbanás alatt virágzott és elkezdett lépéseket tenni a zeneírás irányába.

1991-ben megjelent, az "I Want You" című singleje a Perfecto Records gondozásában, ami hamar bekerült a top 30-ba és hamarosan 'Top of the Pops' fellépést eredményezett a számára. Az idő múlásával azonban az emberek elkezdtek lassan a house és trance felé fordulni, így Cox fanyalgását nem titkolva, szó szerint visszamenekült a techno karjaiba.

..."A techno valahova hazavezet. A hangzása mindig tartogat valami meglepőt, sosem tudhatod merre visz tovább. Rémisztő és egyben elképesztő." - mondta Cox

1992-ben Cox aláírt egy hosszú távú szerződést Paul Oakenfold Perfecto Records-jával és még ebben az évben megjelent a "Does It Feel Good" című száma, amivel beverekedte magát a Top 40-be. Cox puritán kiadványai közé tartozik még az 1995-ben megjelent CD-je a "F.A.C.T." (meglepően magas 250.000 darab eladott példánnyal), ami egy igazi halhatatlan techno eposz, valamint a 1995-os singleje a "Two Paintings and a Drum", ami újra helyet kapott a brit top 30-as listákon.

A 90-es évek közepén saját kiadót alapított MMR-néven. Majd promoterként megalkotta a világ egyik legsikeresebb ügynökségét az Ultimate Music Management-et, melynek nem kisebb nevek lettek pártfogoltjai, mint Josh Wink, Laurent Garnier, Dj Dan, Trevor Rockliff, Earl Grey és még számos más művészek. Az ezt követő évek igazán mozgalmasak voltak számára, mivel sikeres lemezlovasként egyfolytában repült Dél-Afrika, Izrael, Tasmánia és Ázsia országai között és emellett még producerként, kiadó tulajdonosként és promoterként is helyt állt.

Az Ultimate Music Management kiadóként is működött és itt jelent meg 1996-ban a "Sensual Sophis-ti-cat"című singleje, amivel már a harmadjára került be az angliai top 30-as listára. 1998-ban megjelent a "The Sound Ultimate B.A.S.E." című keverék albuma, amit 1999-ben egy a " Phuture 2000" című stúdióalbuma követett. Még ebben az évben megalapította az Intec Records kiadót amivel számos underground kiadványt dobott piacra. Egy évvel később kiadta a "Mixed Live Crobar Nightclub" válogatását, amit Chicagoban vett fel, melynek második felvonása a "Mixed Live 2nd Session Area 2" két évvel később jelent meg a "Global" című válogatásával egyetemben.

2001-ben megkezdte rezidensi munkáját az ibizai Space-ben. Cox az évek során megállás nélkül munkálkodott, hogy minél jobb zenéket készítsen, amit számos kiadott singleje és keverékalbuma is igazol. Még ebben az évben fellép a DanceValley megapartin, amiből egy 35 perces élő felvétel a Techno TV-ben is látható.

2005-ben előállt harmadik albumával, a "The Second Sign"-el, amivel hatalmasat tarolt és a spanyol slágerlistán egészen a harmadik helyig jutott. Az Intec Records nyolc mozgalmas évet töltött el az elektronikus zene arcvonalában, de 2006-ban sajnos bezárt. Ez azonban nem tántorította el Coxot és remek zenékkel felvértezve folytatta, amit elkezdett, szemezgetve az új digitális világgal.

2008-ban visszatért Ibizára, ahol már hetedik évét töltötte el a Space-ben és olyan eszményi előadókat látott vendégül, mint Laurent Garnier vagy Fatboy Slim. A line up a hetedik évadban rendkívül sokszínű volt. Fellépett Roni Size, Dj Marky, Evil Nine, Bushwacka, James Lavelle, Adam Freeland, Freemasons, valamint Loco Dice. A fergeteges party meghozta gyümölcsét és Cox sorozata elnyerte a "Legjobb ibizai klubest" címet, mely jól tükrözte fejlődését. Amíg más klubok a válság hatásától pénzügyi gondokkal küzdöttek, Cox estéi rendszeresen megteremtették a fantasztikus hangulatot a Spaceben.

2009-ben ismét kemény év elé nézett, mert folymatos fellépései miatt rengeteget utazott Dél Amerika, az USA, Európa és a Távol Kelet között, emellett még Ausztráliában is masszívan turnézott. Olyan neves rendezvényeken vett részt, mint a Winter Music Conference Miamiban, a Clapham Common fesztivál Londonban, számos Forma-1 partyn vagy épp a Burning Man fesztiválon amit a nevadai sivatagban rendeztek meg.

2010-ben megalapította az Intec Digitalt, ami Intec Records digitális visszatérésének is mondható. 2011-ben visszatért szülőföldjére Nagy-Britanniába, ahol több rendezvényen is teltházas Carl Cox & Friends partikat tartott olyan vendég művészekkel mint Jon Rundell, Loco Dice, Klaxons, Green Velvet, Fedde Le Grand, X-Press 2, Pendulum és Rennie Pilgrem. Cox karrierje során két egymást követõ évben is megkapta az 'Év dj-je' címet.

..."Nagy megtiszteltetés nekem, hogy elsőszámú kedvencüknek jelöltek. Örülök, hogy az embereket még mindig mámorral tölti el a zeném. A zene az életem, masszívan dolgoztam érte, és megosztom mindenkivel". - mondta Cox

A Space 10-dik évfordulóját Cox egy limitált kiadású mixalbummal tette emlékezetessé, ami csak a Space shopjában, és néhány ibizai üzletben elérhető. A dupla CD-nyi anyag a "Carl Cox At Space" sorozat legújabb részeként látott napvilágot. A összeállítást két különböző tendencia mentén végezte el. Az első a "Space Classics" volt, ami az elmúlt 10 év partijait revitalizálta, a második a "Future Classics" pedig az új ambiciózus előadók munkáit foglalta magába. A mix olyan dj-k trackjet tartalmazta, mint Green Velvet, Loco Dice, Marco Bailey, Joris Voorn, Josh Wink, Yousef, Eric Prydz & Steve Angello, Guti, Jon Rundell  és maga Carl Cox.

Cox ciklikusan jelentkezik a "Global" című rádióműsorával, amit mára már több mint 12 millió ember hall világszerte és 35 országban is közvetítenek, így a világ egyik elemi rádiós személyiségének is nevezhetjük. Ebben az évben az "All Roads To The Dancefloor" szerzői nagylemezzel lepte meg a közönséget, amit az Intec Digital-nál adott ki és formálisan augusztus 1-én jelent meg. Ez a haladó gondolkodású album három periódusban került bemutatásra az új USB-formátumon. Cox a technológia előnyeit kihasználva olyan anyagot tár a rajongók elé amely világszínvonalat képviselt. Az "All Roads To The Dancefloor" a vokális house, dubstep, drum & bass, latin, és techno stílusok széles kínálatát tárja fel.

..."Az albumot a táncparkettekre szánom. Minden tracknek nyertesnek kell lennie, sokat vizsgáltam őket, és amelyiken kellett, többször is változtattam, hogy biztossá tegyem azt"...

Az album egy új teória alapján lett felépítve.

..."Egy termékért fix árat fizetsz ki, de az USB-n nem csupán az albumot kapod meg, hanem ez lesz a kulcsod mindenhez, amit a következő 12 hónapban fogok készíteni"... - mondta Cox

Az USB igazáből egy website homepage, de internetkapcsolat nélküli helyeken is használható. A vásárlóknak lehetőségük lesz letölteni a komplett albumot és trackekhez készülő mixeket, elérhetik az egész Intec Digital katalógust, a Cox videókat, interjúkat, híreket és a Carl Cox Global rádióműsort négy évre visszamenőleg. Ezért mindössze 20 angol fontot kell fizetniük a vásárlóknak. Az egyszeri megvétel után az új tartalmak pillanatok alatt feltöltődnek majd.

..."Nem csupán arra kérem az embereket, hogy vegyék meg az USB-t, hanem egyúttal meg is ígérem, hogy nem fognak csalódni. Nem akartam egyszerűen online-ná tenni az anyagokat, mert túl sokat dolgoztam rajta, és túl fontos nekem ahhoz, hogy megszégyenítsem vele az egészet. Valami rendkívülit akartam alkotni ezzel a megjelenéssel, valami élretörő dolgot, és úgy gondolom, sikerült is." - mondta Cox

Nemrég megjelent egy DVD-je, ami bepillantást enged Cox életébe. Nyomon követhetjük vele utazásat, emellett interjúkat láthatunk barátaival, családjával és a szakma elismert képviselőivel. Cox még ez év október 15-én fellépett Magyarországon a Telekom Bónusz fesztiválon, ahol kitörő örömmel fogadta a közönség.

..."Mindig próbáltam lázadni és olyan zenét játszani, ami a követőim számára megfelel." - mondta nekünk Cox

Cox neve mára már legendává vált, aki sokszínűségével egy igazi ikon lett a zene világában.

TECHNO.HU

Carl Cox
I LOVE TECHNO SOUNDCLOUD

Előadó Képei
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Carl Cox
Előadó Képei
 • I ♥ HARD TECHNO Női Trikó (fehér)
 • HARD - Techno Style Női Póló (BLACK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (PINK)
 • Eat Sleep Shit Techno Férfi Póló (fekete)
 • TECHNO BLANK Férfi Póló (BLACK)
 • Eat Sleep Shit Techno Egérpad 22cm (fekete)
 • SUCK MY TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • HARD - Techno Style Férfi Póló (BLACK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (WHITE - UV PINK)
 • TECHNO Férfi Póló (fekete)
 • TECHNO 69 Férfi Póló (BLACK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Fekete - UV PINK)
 • TECHNO is my Drug and the DJ is my Dealer Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO is my Drug and the DJ is my Dealer Női Póló (BLACK)
 • TECHNO Férfi Póló (fehér)
 • MINIMAL Öv (WHITE)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (PINK)
 • TECHNO Biztonsági Öv Párna (fekete)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • TECHNO BLANK Férfi Póló (WHITE)
 • I LOVE HARD TECHNO Női Póló (BLACK)
 • Eat Sleep Shit Techno Női Póló (fehér)
 • TECHNO Vertical Férfi Póló (WHITE)
 • M47 Férfi Póló (Fekete)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (BLACK - GOLD)
 • TECHNO LOVER Női Trikó (Fekete)
 • Keep Calm and TECHNO Női Póló (PINK)
 • M47 Női Trikó (fekete)
 • TECHNO Női Trikó (Fehér)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (BLACK)
 • TECHNO 69 Női Trikó (BLACK)
 • TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (BLACK - UV PINK)
 • TECHNO Női Póló (PINK)
 • TECHNO Baseball Sapka (Rózsaszín)
 • Cocaine straw TECHNO STYLE Női Póló (Fehér)
 • TECHNO Hátizsák fekete
 • Hello, my name is TECHNO Női Trikó (PINK)
 • TECHNO Crop Top - Matt Arany fekete
 • TECHNO Női Trikó (PINK)
 • SUCK MY TECHNO Férfi Póló (WHITE)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (BLUE)
 • Techno Öv derékszíj
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Fehér - UV PINK)
 • 140 BPM TECHNO Férfi Póló (Fekete)
 • TECHNO 69 Férfi Póló (WHITE)
 • TECHNO Műfajok Női Trikó (fekete)
 • SEX DRUGS TECHNO Férfi Póló (Fekete)
 • Keep Calm and TECHNO Női Trikó (PINK)
 • TECHNO 69 Női Trikó (WHITE)
 • TECHNO LOVER Női Póló (fekete)
 • Sorry I'm MINIMAL Férfi Póló
 • TECHNO LOVER Női Trikó (Fehér)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (RED)
 • SUCK MY TECHNO Női Póló (BLACK)
 • 140 BPM TECHNO Férfi Póló (WHITE)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Egérpad (BLACK - UV PINK)
 • ACID Férfi Póló (BLACK)
 • MINIMAL - Techno Style Féfi póló (WHITE)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Szürke - UV PINK)
 • Eat Sleep Shit Techno Nőii Póló (PINK)
 • Hello, my name is TECHNO Női Póló (PINK)
 • TECHNO öv (PINK)
 • Sorry I'm MINIMAL Női Póló
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (PINK)
 • Cocaine straw TECHNO STYLE Női Trikó (Piros)
 • TECHNO Műfajok Női Trikó (WHITE)
 • TECHNO is my Girlfriend Férfi Póló (fekete)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (WHITE)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Férfi Póló (Fehér)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Póló (Fehér)
 • I LOVE HARD TECHNO Férfi Póló Fekete
 • TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • TECHNO Crop Top - Matt Arany (fehér)
 • TECHNO Egérpad (BLACK)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Trikó (PINK)
 • SUCK MY TECHNO Női Póló (WHITE)
 • Eat Sleep Shit Techno Férfi Póló (fehér)
 • TECHNO öv (WHITE)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • miniMALE Férfi Póló (fehér)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO KING Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO LOVER Női Póló (fehér)
 • TECHNO LOVER Férfi Póló (Fekete)
 • TECHNO LOVER Férfi Póló (Fehér)
 • LEGO TECHNO STYLE Férfi Póló (piros)
 • Sorry I'm MINIMAL Női Trikó (WHITE)
 • TECHNO STYLE Női Póló (BLACK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (Fehér)
 • TECHNO Műfajok Férfi Póló (Fehér)
 • I LOVE HARD TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Egérpad (BLACK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Póló (FEKETE - UV PINK)
 • TECHNO Női Póló (Fehér)
 • miniMALE Női Trikó (fehér)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (FEHÉR-PINK)
 • M47 Női Trikó (pink)
 • TECHNO Műfajok Férfi Póló (Fekete)