LIVE VIDEÓK

TECHNO TV

100% TECHNO

1 órás live techno party felvételek és élő közvetítés a bulikról. Ne maradj le róluk! Ha netán még sem tudtad élőben elcsípni valamelyik bulit vagy újra felidéznéd azt, akkor nézd meg az archívumban ...

RÁKATTANOK!
 

100% TECHNO

TECHNO RÁDIÓ

14 műsor // több száz óra mix
- UMEK
- Marco Bailey
- Chris Liebing
- Tom hades
- Alex Bau
- Blind Spot
- T3CHNASIA
- És még sokan mások...

HÚ, EZT HALLGATOM
 

NEW COLLECTION

TECHNO STYLE

- HARD TECHNO Style
- Techno PacMan Style
- Sorry I'm Minimal
- TECHNO LEGO Style
- Techno Snickers


És még sok más...

NEKEM IS KELL!
 

FACEBOOK

TEKNÓ CSALÁD

Legyél egy szuper közösség tagja, csatlakozz a Techno Családunk- hoz és beszélgess több ezer TECHNO fannal. Értesülj első kézből azonnal a legfrissebb hírekről és akciókról. Nyerj party belépőket, ruhákat és kiegészítőket ...

MEGNÉZEM!
 
 • LIVE VIDEÓK

  TECHNO TV

 • 100% TECHNO

  TECHNO RÁDIÓ

 • NEW COLLECTION

  TECHNO STYLE

 • FACEBOOK

  TEKNÓ CSALÁD

Laurent Garnier Sztori

Kérdezz egy tizenéves zenei rajongót Manchesterben, Kölnben vagy Chicagóban, hogy: Ki a kedvenc francia dj-je? - A válasz egyhangúan: Laurent Garnier lesz! Ez a multi-tehetséges francia DJ, a modern tánc-zene leghíresebb európai lemezlovasai közé tartozik.

 1966. február 1-jén született Franciaországban, Párizs egyik külvárosában, Boulogne-sur-Seine-ben. Miközben apja egy vásártérben, anyja pedig fodrászként dolgozott, a fiatal Garnier, már ideje korán az éjszakai élet és divat iránt érdeklődött. Nemsokára megalkotta a saját éjszakai életét, a hálószobájában.

..."Mire tíz éves lettem, a hálószobám olyan volt, mint egy night club. Több villanófény, egy diszkó gömb, egy DJ pult és egy táncparkett is volt benne. Mikor beüzemeltem a berendezésemet, több száz apró fény repült keresztül a mennyezeten és falaimon. A diszkó gömböt minden éjjel felkapcsoltam és csak álmodoztam"...

 Garnier szenvedélye a lemezgyűjteménye volt. Apja barátjának köszönhetően, aki a CBS records feje volt, a fiatal fiúnak hamarosan sikerült beszereznie magának a PVC-albumok és singlek egészen egyedülálló gyűjteményét. A 70es évek végén már elég idős lett ahhoz, hogy a bátyjával kimerészkedjen Párizsi klubokba. Akkoriban a diszkóőrület a tetőpontjára hágott és Garnier véglegesen eldöntötte, hogy az ő hivatása nem lehet más csak a zene és éjszakai élet. 

 A diszkó mellett még előszeretettel hallgatott punkot és reggae-t. Szintén lelkesen érdeklődött a zene és divatvilág közötti átmenet iránt. Kicsivel később elkezdett dolgozni az anyja fodrász-szalonjában egy kis extra zsebpénzért. Szüleit már ekkor aggasztotta, hogy a fiuk képtelen lesz megélni a zenés hobbijából, ezért arra ösztönözték, hogy válasszon egy komoly hivatást. Garnier beleegyezett szülei óhajába és beiratkozott egy élelmezési főiskolába, egy két éves kurzusra, de hogy meneküljön, az 1980-as évek közepén 18 évesen elköltözött Angliába. Londonban dolgozott a francia nagykövetség konyháján, este pedig elvegyült, az éjszakai élet izgalmas és titokzatos világában. 

..."16 éves voltam mikor jelentkeztem egy élelmezési kurzusra. Franciaországban ha sikeres akarsz lenni ebben az iparágban, akkor beszélned kell az angolt. Úgyhogy elmentem pincérként dolgozni a francia nagykövetségre Londonban. De természetesen, a zene volt az egyetlen dolog, ami igazán érdekelt"...

 Másfél évvel később elvándorolt Manchesterbe, ahol még vadabb helyeket fedezett fel, mint Londonban. Néhány hónapon belül már a legendás hírű Haciendában forgatta a korongokat. Itt végre rátalált önmagára ezért ez az időszak kulcsfontosságú szerepet játszott az életében. 

..."Mikor Manchesterben éltem már volt egy hatalmas zenei gyűjteményem, és ezalatt az idő alatt folyamatosan új és új mixeket készítettem. Ismertem néhány embert akik a fényekért feleltek a Haciendánban. Így nekik adtam azokat a szalagokat, amiket otthon kevertem"...

 Egy évvel később félretette Dj karrierjét és visszatért Franciaországba. Ez alatt a rövid idő alatt Garniernek rengeteg követője lett. Mivel nem tudta elkerülni a szolgálatot a francia hadseregben, ezért elszerződött séfként. Szerencsére a kihelyezés megengedte neki, hogy folytassa Dj karrierjét. Akkoriban kora reggelig bárokat látogat, azután száguldott, hogy visszaérjen a barakkjába. 

..."Egyáltalán nem érdekelt az élelmezés. Szeretek étteremben enni és bort inni, de ennyi. Az egyetlen dolog, ami szenvedélyesen érdekelt, a zene volt. Sok érzelmet kaptam, a zenéktől amiket meghallgattam. Ezt az érzést akartam megosztani másokkal is"...

..."Sosem szoktam gondolkodni rajta, hogy mit játszak, mert mindig sok zene van a tarsolyomba. Dj-ként a munkám része, hogy megértsem és kapcsolatot alakítsak ki a tömeget. Az idő, a kedv, a pillanat a világítás és a fények mind nagyon fontosak. Próbálok mindig olyan messzire menni amennyire csak lehet, mindegy mivel is fogok szembesülni ott"...

 1988-ban, Garnier a tánczenét terméketlen talajnak találta, mivel ez a hangzás még nem érkezett meg igazán a francia fővárosba. Párizsban az éjszakai élet még határozottan szelíd volt New Yorkkal vagy Manchesterrel összehasonlítva. Garnier heves, hipnotikus stílusa elnyerte jutalmát és néhány hónapon belül ő lett a legnépszerűbb Dj a fővárosban. A fiatal francia Dj állandóan új és újabb zenés tendenciákat hozott felszínre miközben a technót is kezdte felfedezni. 

 Mint vendég előadó folyamatosan fellépett a világ leghíresebb klubjaiban, Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Angliában, Svájcban, Skandináviában és Spanyolországban. Nem volt meglepő, hogy Garnier hamarosan egy egész sor díjat nyert, és számtalan alkalommal szavazták meg a legjobb Dj-nek. 

 A sikert követően különféle álnevek alatt adott ki maxi-cd-ket és remixeket. Ő volt az egyik szervezője a párizsi Wake Up At The Rex Club house partynak. Első kiadott munkája 1990-ben látott napvilágot, ami a French Connection volt. Később csatlakozott a Fnac-Dance Division-hoz és ennek hatására az egész világon megismerték a nevét. 

 1993-ban készített egy új albumot két másik francia művésszel, Shazzzel és Ludovic Navarre-ral. Első EP-je a Planet House mindössze 7 számból állt. Ebben az évben az első klubsikere a Wake Up volt, amit a Breathless, az Alaska és az Acid Eiffel követett. 

 1994-ben kiadta, a Shot in the Dark című albumát, ami tarolt az európai ranglistákon. Ez az album teljes mértékben felfedte Garnier hihetetlen tehetségű és rögtönző stílusát. Eközben olyan híres előadóknak készített remixeket, mint Moby vagy éppen Sven Väth. 1993 és 94-ben is beválasztotta a Mixmag és számos zenei magazin, a világ legjobb Dj-i közé. Időközben Garnier győzedelmeskedett a brit Dance Music Awards-nél is. Nem sokkal ezután Gamier és Eric Morand megalakították az F Communicationst kiadót Párizsban. 

 Mostanra a vezető alakok közé tartozott már a technoban is, így nem volt meglepő, hogy 1996-ban Best International Dj-nek szavazták meg. A sikert követően az angol Reactet kiadó kapcsolatba lépett Garnierrel és felajánlotta, hogy kiadnák a Laurent Garnier összeállításokat. Ennek az eredménye volt a Laboratoire Mix című albuma, ami egy innovatív 344 perces felvétel, Garnier leghíresebb remixeiből. Még ebben az évben a Louvre-ban is forgatta a korongokat, Jean Charles 97es õszi/téli divatbemutatóján. 

 Párizsi klubkörútjain minden csütörtökön a Rex Clubnál és minden pénteken a legendás homoszexuális klubnál a Le Queennél játszott. Az új technológia és a gépek folyamatosan arra ösztönözték Garniert, hogy kísérletezzen az új zenei stílusok összeolvasztásával. Januárban megalkotta a Crispy Bacon-t amiről a legjobb techno trackként vélekedtek a zenei magazinok. 1997 áprilisában Garnier kiadta második albumát a 30-at, ezzel utalva az életkorára. Ez az album meglehetősen személyes hangvitelű volt, amiben az ambienttől a reggae-ig keveredtek a stílusok. Garnier rendszeresen dolgozott a japán divattervezőnek, Kenzónak és eközben fiatalos lelkesedéséből és energiájából semmit sem vesztett az évek során. 

..."A zenei világ legkülönbözőbb stílusait játszottam már. Eléggé távol állok a normális techno Dj fogalmától. Természetesen technót játszom, de emellett megengedem magamnak, hogy mást is játsszak. Ez soha nem volt probléma. Nem tudom megérteni azokat az embereket, akik csak a zene egy stílusát játsszák. Különösen a techno zenénél, ami annyira sok különböző forrásból származik"...

 32-dik születésnapját egy különleges "Midnight/Midday" partyval ünnepelte a Rex Clubban Párizsban, ahol a megszakítás nélkül 12 órán keresztül élvezhették a résztvevők a house és techno zene ütemeit. 1998. februárjában elnyerte a Victoires de la Musique díját és mellé még elvitte a Best French Dance Albumért járó díjat is az évben. A Coloured Cityt EP-je kibocsátását követően, 1999. májusában elindult egy minikörútra miközben a nyár jelentős techno és elektro eseményeit a Sonar-t Barcelonában, Astropolis-t Brittanyben vagy épp a Boréalis-t Montpellierben sem hagyta ki. Szeptemberben a legendás Olympián először játszotta a saját zenéjét élőben. 

 Garnier ezután 2000 februárjában tért vissza a zenei életbe egy új albummal, az Unreasonable Behaviourt-tal, ami egy rendkívül kreatív és összetett munka volt. Nem sokkal ezután saját internetes oldalt készített és mikor új singlije a Greed kijött, a weboldalon kérte fel az internetező zenerajongókat, hogy hozzák létre a saját remixüket. Nemzetközi szupersztár státusza ellenére Garnier továbbra is rendszeresen megjelent a klubokban DJ-ként. És, idáig 15 éves pályafutása alatt valahogy sikerült elkerülnie, hogy agyonhajszolttá váljon. 

 2003 nyarán Bugge Wesseltoft norvég jazz-zongoristával jelent meg a Montreux Jazz Festivalon. Ősszel az F.Com kiadó kibocsátott egy minit az Excess Luggage-ot, ami öt remixet tartalmazott. Időközben Garnier egy újságíróval David Brun-Lamberttel együttműködve megfogalmazott egy könyvet a techno történelméről, ami az Electrochocot címet kapta és októberben már ki is adták. A könyv hatalmas sikert aratott, és számos más nyelvekre köztük spanyol, német, japán, orosz és horvátra is lefordították. Még ebben az évben megalapította a Pedro Broadcasting Basementtet, a saját webrádióját (www.pedrobroadcast.com), amely non-stop elérhető az egész világon, majd az év végén elindult egy kiterjedt nemzeti körútra. 

 A következő évben Garnier szoros időbeosztása ellenére beutazta Európa számos klubszínhelyét, de továbbra is hűséges maradt az öreg Rex Clubhoz. Időközben Garnier kiadott egy összeállítást, hogy ezzel is elismerését fejezze ki a zene nagyjainak Franciaországban olyanoknak, mint Van Morrison, Nina Simone és Serge Gainsbourg. Ez az eklektikus keverék néhány embernek meglepetést okozott, de még így is áthidalták a legszélesebb zenés horizontokat. 

 2005 januárjában Garnier elkészítette a The Cloud Making Machine albumot, ami meglehetősen hipnotikus és lenyűgöző darabja munkáinak. Az album kibocsátása után folytatta a hektikus időbeosztását miközben egy új remixen és számtalan projekten dolgozott. 

 2006-ban megjelent a Louvre-nál a Cinémix, amellyel néma filmeket kísértek. Még júniusban elindult egy újabb körútra. A körút fénypontjai közül az egyik a Pont du Gardon volt, ami egy rendkívül látványos szabadtéri hangverseny Montpellierben. Ezen az új körúton Garniert egyszer még Bugge Wesseltoft és Philippe Nadaud a francia szaxofonista is kísérte. Augusztusban látta meg a napvilágot a Retrospective 1994-2006 összeállítása, amit az egyik legjobb táncparkettklasszikusként jellemeztek. 

 2007-ben egy igen innovatív új albummal állt elő, ami a Public Outburst címet kapta. Ezt az albumot három közeli barátjával készítette el, akik nem mások, mint Philippe Nadaud, Bugge Wesseltoft és Benjamin Rippert volt. A négyes vibráló együttműködése eredményezte, hogy a jazz, a táncütemek és az élő energia fantasztikus keverékét állítsák össze. Garnier és legénysége elsöprő sikerű megjelenéseket produkált a fesztivál körutakon és hangversenyeken. 

 2008-ban egy 2 sávos EP-vel a Back To My Roots-al állt elő. Kicsivel később pedig Franciaország elektrokülönce kiadta az ötödik stúdióalbumát a Tales of a Kleptomaniac-ot, ami 2009 májusában jelent meg. Vendégcsillagok ezen az új albumon egy ritka és vegyes társaságot alkottak. Garnier bebizonyította, hogy akár a lemezjátszók mögött, vagy csupán egy rádiós mikrofonnal is kiválóan helyt áll és a lehető legjobb zenét osztja meg az emberekkel. 

 Nem sokkal később létrejött a trükkös trió az L.B.S. azaz Laurent Garnier, Benjamin Rippert és Scan X, ami valóra váltotta Granier álmát. A legújabb projectjével az L.B.S.-el 2011 szeptember 23-án Budapesten, a Cinema Hallban a magyar közönség előtt is fellépett. Ebben az izgató kluborientált projekben, Garnier volt a Dj, Benjamin Rippert a billentyűs és Scan X pedig szintén a gépek guruja. 

..."Az Egy kleptomániás meséiben kifejlesztettünk egy rendkívüli előadási stílust, amelyet a kölcsönös, rögtönzött, szabad önkifejezés jellemez. Korábban azt hittem, ezt a sajátosságot csak a szettjeimmel érhetem el. A másfél évig tartó turné alatt bejártuk a világ legnagyobb fesztiváljait, és eközben mindvégig arra vágytam, hogy visszatérjek a gyökereimhez: a klubokba! De mégis, az, hogy egyedül állok a dj-pult mögött, most már elképzelhetetlennek tűnt. Szóval azt gondoltam, miért ne kombinálhatnám a kettőt? Miért ne vegyíthetném és játszhatnám mások felvételeit a saját szerzeményeimmel együtt élőben? Több mint húsz év tapasztalatával már megértem arra, hogy tovább lépjek. Manapság nem egyszer találkozok azzal a jelenséggel, mikor a dj-k unatkoznak a pultban. Így már egyértelmű, miért jött az L.B.S. ötlete: először is újjászületik életem munkája, másodszor pedig új és felemelő élménnyel ajándékozza meg a klubbereket!"... - mondta Garnier

Garnier újra és újra felfedezte önmagát. A minimum 4 órás LBS-show alatt, Garnier lelkesedése szinte sugárzott a tömegre. 

..."A célom, hogy sokkal közelebb kerüljek a közönségemhez. Az LBS során új trekkeket játszok és fejlesztek élőben, no meg persze a közönséggel együtt! Egy valami biztos: a tánctér sosem hazudik. Benjaminnal és Scan X-el a turné alatt már most új zenéket készítek a következő turnémhoz."...

Az L.B.S. nem szimplán három betű:

- Laurent, Ben, Stephane (Laurent Garnier, Benjamin Rippert, Scan X)
- Live Booth Sessions (Élő, egyenesben játszott, hangszeres és rögtönzött zene)
- Loud Bass & Samples (Hangos basszus és hangminták)

Garnier napjaink egyik leghíresebb Dj-je, aki pályafutása során olyan sikereket ért el, ami keveseknek adatik meg. Kemény és kitartó munkával elérte, hogy a világon mindenhol egyformán szeressék, és Angliában csak úgy szimplán Szent Laurent-nak hívják.

TECHNO.HU

Laurent Garnier Sztori
I LOVE TECHNO SOUNDCLOUD

Előadó Képei
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Laurent Garnier Sztori
Előadó Képei
 • TECHNO is My Boyfriend Női Trikó (PINK)
 • Eat Sleep Shit Techno Nőii Póló (PINK)
 • TECHNO Műfajok Női Trikó (WHITE)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO KING Férfi Póló (BLACK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (PINK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Póló (Fehér)
 • TECHNO is my Girlfriend Férfi Póló (fekete)
 • TECHNO LOVER Férfi Póló (Fehér)
 • SUCK MY TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (WHITE)
 • Eat Sleep Shit Techno Női Póló (fehér)
 • TECHNO Műfajok Női Trikó (fekete)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (RED)
 • I LOVE HARD TECHNO Férfi Póló Fekete
 • TECHNO LOVER Női Póló (fekete)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (FEHÉR-PINK)
 • TECHNO 69 Női Trikó (WHITE)
 • miniMALE Férfi Póló (fehér)
 • TECHNO Műfajok Férfi Póló (Fekete)
 • TECHNO Férfi Póló (fekete)
 • Eat Sleep Shit Techno Férfi Póló (fekete)
 • Hello, my name is TECHNO Női Trikó (PINK)
 • TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO 69 Női Trikó (BLACK)
 • SUCK MY TECHNO Férfi Póló (WHITE)
 • Cocaine straw TECHNO STYLE Női Trikó (Piros)
 • TECHNO LOVER Férfi Póló (Fekete)
 • TECHNO Crop Top - Matt Arany (fehér)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Férfi Póló (Fehér)
 • Sorry I'm MINIMAL Női Póló
 • TECHNO Női Trikó (PINK)
 • TECHNO Crop Top - Matt Arany fekete
 • M47 Férfi Póló (Fekete)
 • TECHNO Baseball Sapka (Rózsaszín)
 • TECHNO BLANK Férfi Póló (WHITE)
 • TECHNO Női Póló (PINK)
 • TECHNO LOVER Női Trikó (Fekete)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (BLACK - UV PINK)
 • Eat Sleep Shit Techno Férfi Póló (fehér)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (Fehér)
 • I ♥ HARD TECHNO Női Trikó (fehér)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Fehér - UV PINK)
 • TECHNO Női Póló (Fehér)
 • TECHNO öv (WHITE)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (PINK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (BLACK - GOLD)
 • HARD - Techno Style Női Póló (BLACK)
 • TECHNO Műfajok Férfi Póló (Fehér)
 • TECHNO is my Drug and the DJ is my Dealer Női Póló (BLACK)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Fekete - UV PINK)
 • Sorry I'm MINIMAL Női Trikó (WHITE)
 • SEX DRUGS TECHNO Férfi Póló (Fekete)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Egérpad (BLACK)
 • M47 Női Trikó (pink)
 • TECHNO Hátizsák fekete
 • Keep Calm and TECHNO Női Trikó (PINK)
 • miniMALE Női Trikó (fehér)
 • Eat Sleep Shit Techno Egérpad 22cm (fekete)
 • TECHNO 69 Férfi Póló (WHITE)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (BLACK)
 • TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • TECHNO 69 Férfi Póló (BLACK)
 • 140 BPM TECHNO Férfi Póló (Fekete)
 • TECHNO Női Trikó (Fehér)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Egérpad (BLACK - UV PINK)
 • Cocaine straw TECHNO STYLE Női Póló (Fehér)
 • HARD - Techno Style Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO Férfi Póló (fehér)
 • MINIMAL - Techno Style Féfi póló (WHITE)
 • TECHNO LOVER Női Póló (fehér)
 • TECHNO Biztonsági Öv Párna (fekete)
 • M47 Női Trikó (fekete)
 • Hello, my name is TECHNO Női Póló (PINK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (WHITE - UV PINK)
 • I LOVE HARD TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • ACID Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (PINK)
 • 140 BPM TECHNO Férfi Póló (WHITE)
 • MINIMAL Öv (WHITE)
 • TECHNO is my Drug and the DJ is my Dealer Férfi Póló (BLACK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Póló (FEKETE - UV PINK)
 • LEGO TECHNO STYLE Férfi Póló (piros)
 • SUCK MY TECHNO Női Póló (BLACK)
 • TECHNO Egérpad (BLACK)
 • TECHNO BLANK Férfi Póló (BLACK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Szürke - UV PINK)
 • Sorry I'm MINIMAL Férfi Póló
 • TECHNO STYLE Női Póló (BLACK)
 • TECHNO Vertical Férfi Póló (WHITE)
 • Techno Öv derékszíj
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (BLUE)
 • TECHNO öv (PINK)
 • TECHNO LOVER Női Trikó (Fehér)
 • Keep Calm and TECHNO Női Póló (PINK)
 • I LOVE HARD TECHNO Női Póló (BLACK)
 • SUCK MY TECHNO Női Póló (WHITE)