LIVE VIDEÓK

TECHNO TV

100% TECHNO

1 órás live techno party felvételek és élő közvetítés a bulikról. Ne maradj le róluk! Ha netán még sem tudtad élőben elcsípni valamelyik bulit vagy újra felidéznéd azt, akkor nézd meg az archívumban ...

RÁKATTANOK!
 

100% TECHNO

TECHNO RÁDIÓ

14 műsor // több száz óra mix
- UMEK
- Marco Bailey
- Chris Liebing
- Tom hades
- Alex Bau
- Blind Spot
- T3CHNASIA
- És még sokan mások...

HÚ, EZT HALLGATOM
 

NEW COLLECTION

TECHNO STYLE

- HARD TECHNO Style
- Techno PacMan Style
- Sorry I'm Minimal
- TECHNO LEGO Style
- Techno Snickers


És még sok más...

NEKEM IS KELL!
 

FACEBOOK

TEKNÓ CSALÁD

Legyél egy szuper közösség tagja, csatlakozz a Techno Családunk- hoz és beszélgess több ezer TECHNO fannal. Értesülj első kézből azonnal a legfrissebb hírekről és akciókról. Nyerj party belépőket, ruhákat és kiegészítőket ...

MEGNÉZEM!
 
 • LIVE VIDEÓK

  TECHNO TV

 • 100% TECHNO

  TECHNO RÁDIÓ

 • NEW COLLECTION

  TECHNO STYLE

 • FACEBOOK

  TEKNÓ CSALÁD

Dj Schmidt Visszavonul! Interjú - Őszintén

Dj Schmidt Visszavonul! Interjú - Őszintén

Most lehull a lepel! Sokakat érdekel, hogy vajon miért hagyja ott az M-47 klubot és vonul vissza, talán végleg. Rengeteg pletyka terjeng róla, így inkább megkérdeztük Tőle, hogy mi az igazság.

 - Tisztázzuk a dolgot, Te kinél bankolsz? Miért döntöttél úgy, hogy nyugdíjba vonulsz és lemondasz az M-47 Klub rezidensi pozíciójáról?  

MKB! (nevet)  Egyszer minden jónak vége szakad.  Zsírossal egy ideje beszéltünk már erről és úgy láttuk, hogy most jött el az ideje. Több mint 13 év kemény éjszakázás van mögöttünk. Mi nem 1-2 órás szetteket játszottunk és országszerte elég sokat utaztunk. Ez nem múlik el nyomtalanul az ember megérzi magán. Mára már más dolgok kerültek előtérbe. Sajnos a szakma is nagyon felhígult. Már mindenki Dj akar lenni! A közösségi portálokon is 10-ből 8 embernek már fejhallgató van a fején és mixeket csinál. Mikor topmodellek, focisták lesznek Dj-k erre nem nagyon tudok mit mondani.  Egyforma BPM-re beállított zenék, hogy csak a Play-t kelljen nyomkodni hááááát, elég vicces. Ez a szakma megalázása. A sok mikrofonos, nagy tudású magát sztárnak képzelő Dj pffff. Azt se tudják milyen az elektronikus zene, nem hogy még azt hiszik ők találták fel. Eleve nekem az nem dj, aki egész éjjel cd-ről zenél. Na mindegy, ebbe nem akarok belemenni. 

A West Balkán óta történt intézkedések is alaposan tönkretették a dolgokat, sok helyet teljesen ellehetetlenítettek. Imádok zenélni, ez az életem! De sajnos a szakma nagyon rossz irányba halad. Milyen érdekes, hogy például, akik itthon sztárnak hiszik magukat külföldön igencsak kinevetnék őket.  Nekünk nem kellett leragasztani a mellbimbónkat, nem kellett kikövezni a fejhallgatót, nem kellett a mikrofonba beszélni és mégis nagy sikereket értünk el. 20 évesen olyan dolgokat értem el, amit manapság már lehetetlen. Már lassan  azzal sem lehet feltörni ha az ember zenéket csinál, mert annyi a szar megjelenés.  Vannak, akik naponta töltik fel a szarabbnál-szarabb zenéket, hát kérem elég 2-3-at csinálni, de az jó legyen!

 

- Beszélhetünk múlt időben, vagy még aktív fellépő vagy? 

2012.01.01-ig aktív vagyok. (nevet) Nem mondom, hogy utána soha többet nem zenélek, 1-2 classic bulin biztos felbukkanok majd, de kizárólag az M-47-ben.

 

- Mi lesz most mentoroddal és kiváló társaddal; Zsirossal, Ő folytatja a zenélést? 

Együtt vonulunk vissza, de sosem lehet tudni mit hoz a jövő. Nem kizárt, hogy egyszer visszatér. (nevet) Egyelőre a visszavonulás mellett döntöttünk mindketten. Most a szilveszterre koncentrálunk, távlatokról nem beszéltünk. Úgy gondolom, ha bejönnek a számításai, akkor nem fog visszatérni. 

 

Az a pletyka terjeng, hogy kínai cipőbolt nyílik az M-47 helyén, mit tudsz erről? Esetleg cipő-bizniszbe fogtok és azért ez a hirtelen visszavonulás? 

Rossz az infó! Csirke farm lesz a helyén. A kis csirkék sorban ülnek majd a korláton! (nevet) Van ketrec, itató minden adott. Bármilyen pletyka terjenghet az M-47 még sokáig M-47 marad. Volt már, hogy a hely padlóra került, de sikerült felállni. Azt hiszem, nagy veszteség lenne az országnak, ha ez a hely nem lenne. M-47 volt, van, lesz!

 

- Mit gondolsz, mennyire befolyásolja a távozásotok a klub életét? Gondolod, hogy megcsappan majd a látogatottság a távozásotokkal? 

Úgy gondolom, minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy az országban szinte csak Mi játszottunk már ebben a stílusban. Annak ellenére, hogy sokan esküdöztek meg fogadkoztak, hogy mindig technot fognak játszani mára szinte 90 százalékuk stílust váltott. Ez még nem is lenne gond, de mikor mikrofonos kiscsillagok lesznek az kurva gáz! Én mindig azt mondtam, ha stílust kellene váltanom, inkább abbahagynám a zenélést.  Az M-47 továbbra is ez a stílusirányzatot fogja képviselni. Mivel ilyen zenét csak itt hallhatnak az emberek, ezért nem hiszem, hogy a látogatottság csökkenne. A helynek is van egy varázsa, amit csak itt élhet át az ember!

 

- Ki veszi át a helyeteket a klubban, lehet tudni erről valamit? 

Az M-47 vezetőségének a munkáját a háttérből segíteni fogjuk. Még nem nagyon beszéltünk az új rezidentről/rezidentekről, de vannak ötletek. Dave-et szeretnénk, ha maradna. Együtt nőttünk fel, ebben a zenei stílusban nevelkedett. Ő az, aki a rezident szerepet megfelelően el tudja látni. Páran már eldobták a mikrofont és eltörték a White Horse cd-t, azonnal próbálkoztak, de a helynek nem ilyen rezident-re van szüksége. Nem lefutott lemezlovasokra van szükség. Az is elképzelhető, hogy a Club Dave mellett kinevel egy új házigazdát.

 

- Mi volt a legextrémebb élményed az M-47-ben, mikor zenélned kellett? UMEK legutóbb azt nyilatkozta Nekünk, hogy nála a meztelen csöcsök az arcában verték ki a biztosítékot. 

Ha ez a hely mesélni tudna! (nevet) Most erre mit mondjak? Umek, ha jól emlékszem 3 alkalommal volt nálunk, én minden buli ott voltam. Az hány mell? (nevet) Nekünk a táncos lányok nem okoztak ezzel meglepetést, mert mindig láthattuk.  Lehet nem is tudok extrém helyzetet mondani, mert ami másnak extrém nekünk teljesen megszokott. (nevet)

 

- Babonás vagy? Vannak különc dolgaid, mint például háromszor csukod be az ajtót, vagy mindig megtekergeted a potmétereket zenélés előtt?  

Nem vagyok babonás.  Attól hogy körbecsókolgatnám a keverőt még nem menne jobban a zenélés.  (nevet)

 

- Van valamilyen kabalád, amit mindig magaddal viszel a fellépésekre, hogy biztosan minden gördülékenyen menjen? 

A legjobb barátomtól (Lőrincz Zsolt) kaptam egy pólót Music is my Life felirattal.  Ő sajnos lassan 2 éve, hogy meghalt. Amellett, hogy a legjobb barátom volt, neki köszönhettem a legtöbbet a zenélés terén. A pólóról ki lett vágva a felirat és rá lett varrva a lemezes táskámra.  Így mindig úgy érezhettem, hogy mellettem van.

 

- Mi volt régen a név hercehurca? Emlékszünk anno, még a megboldogult Roxy rádióban is élő adásban ment a szurkálódás emiatt, amit akkor még nem igazán értettünk. 

Hát erről már szinte nincs is kedvem beszélni.  2001-2002 környékén felhívott Szabolcs (nem a Barátok Köztből) és mondta, hogy ő is ezt a nevet használja. Igazából ő a ruha céggel takarózott. Mondtam, hogy akkor én változtatok. Elhagytam az ’s’ -t. Kb két év múlva hívott megint, és mondta hogy ez így csak nem jó, mert vannak akik azt hiszik, hogy én vagyok kiplakátolva. Érdekes, hogy ahova én mentem sose jött oda senki hogy „te nem a pesti Smith’s vagy?” (nevet)  Ekkor mondta megint hogy változtassak. Én mondtam neki, hogy már változtattam, most változtasson ő, ez így korrekt. Levédette a Smith’s nevet és így nekem kellett megint változtatni. Hát ennyi a kurva nagy korrektségről! Igazából semmit nem ért el vele, mert az én rajongóim meg sem érezték ezt a változtatást.

 

- Mi a helyzet a drogokkal? Milyen szerepet töltött be az életedben a Technoval karöltve?

A füvet azt kipróbáltam, de mivel nem cigizek le se tudom tüdőzni. (nevet) Hát itt ki is merültek a nagy élmények.  Inni szoktam, de akkor be tudok keményíteni! Lásd youtube: „Schmidt Happy” (nevet)

 

- Mit gondolsz a hazai techno kultúra alakulásáról, merre tart? Vagy talán nincs is a technonak itthon kultúrája és csupán egy maroknyi embertömeg tartja még életben a szubkultúrát? 

Ezt már milliószor elmondtam hogy szerintem Magyarországra egy országos elektronikus zenei rádióra lenne szükség. Sajnos a mai fiatalok arra nőnek fel, amit a rádióban hallanak. Hát mondanom sem kell, hogy a csatornában nincs olyan, mint amit este 8 után lehet hallani a rádiókban.  A jó bulikra igenis van igény, csak az emberek az anyagi helyzetük miatt alaposan meggondolják hova mennek el.  Egy nagyobb rendezvényen (Hyperspace, Bónusz, stb) lehet látni hogy van a techno-ra igény!

 

- Mit gondolsz a szcéna széthúzásáról mostanság? Felétek is felütötte a fejét a "dögöljön meg a szomszéd lova" és az "elvetted a babámat, megmondlak a mamámnak" ironikus emberi tulajdonság a promoterek között? 

Eleve a dj-k között nagy a képmutatás és az áskálódás. Szerencsére mi olyan helyzetben voltunk, amivel nem nagyon tudtak mit kezdeni. Azért többen szerették volna, ha nem mi vagyunk az M-47 rezidentjei, és ez a mai napig így van. Amikor találkozol az illetővel nagyon jó haver vagy, nagyon jó fej és kurva jó dj vagy, de ahogy mással találkozik, akkor lehord mindennek. Szerintem ezen a részen igen erős volt ez a promoter hercehurca. Nekünk itt Kelet-Magyarországon volt egy hírhedt promoterünk, aki sikeresen tönkre tett elég sok mindent. Egy dologhoz értett igazán; a szponzorok lehúzásához. (nevet) Mára azért csendesedtek a dolgok.

 

- Mit gondolsz arról, mikor egy promoter meg akarja mondani, hogy milyen zenét játssz a rendezvényén? 

Én arra a rendezvényre nem megyek el. (nevet) Ha elhívnak valahova akkor azért hívjanak amilyen zenét játszok, ne azért hogy egy névvel több legyen a plakáton! Voltak a mi irányunkba is ilyen próbálkozások, de nem nagyon érdekelt minket. 

 

- Ki inspirált téged, ki volt hatással a zenei ízlésed formálásában? Esetleg van példaképed? 

Az örök kedvenc és példakép Zsíros! Én az ő zenéjére nőttem fel még a polgári időszakból. Olyan maratoni bulikat és olyan zenét senki nem csinált, mint ő! Azt hiszem országszerte sokan irigyek voltak rá abban az időszakban. A másik nagy kedvenc Sven Väth!

 

- Hallgatsz más stílusú zenéket is a teknón kívül? Mik a nagy kedvencek?

Minden stílusból meghallgatom a jót! Teljesen hangulatfüggő, hogy mikor mit hallgatok. Címeket nem árulok el. (nevet)

 

- Mit szeretsz csinálni a szabadidődben?

Hét közben dolgozok, így főként hétvégén van szabadidőm, amit a menyasszonyommal töltök.  A házimozi a másik nagy szenvedélyem, illetve a Jet Ski.   

 

- Mivel foglalkozol a civil életben?

 Agrármérnök vagyok, családi vállalkozásban dolgozok. A csirke farm nem áll messze tőlem. (nevet) 

 

- Hogy élted meg anno a Nők rajongását? Előfordult, hogy kihasználtad a didzséskedés nyújtotta lehetőségeket, ha csajozásról volt szó? 

Mindig tudtam kezelni, nem éltem vissza vele hogy dj vagyok. Lett volna lehetőség bőven csajozásra, de többnyire hosszú kapcsolataim voltak és nem a klubokban ismerkedtem.

 

- Volt problémás rajongó a pályafutásod alatt, akit nehéz volt kezelni, esetleg zaklatott is? 

Renát kiemelném! (nevet) Sokan tudni fogják kiről van szó! Nem volt nehéz kezelni, de erősen rajongott! Mára ez azért már gyengült egy kicsit. Egy üveg sör a kezébe és megnyugszik. Néha húzza a szalagot, de értjük miről beszél. 

 

- Úgy tudjuk, hogy eljegyezted a párodat. Mikor várható az esküvő?

Schmidt

De jól informáltak vagytok. (nevet) Igen, szeptemberben eljegyeztem. Ha minden jól megy, akkor 2013 tavaszán lenne az esküvő. 

 

- Elképzelhető, hogy az esküvőn nem az "Aranyeső hulljon rátok" nagysikerű nóta fog szólni, hanem The Advent Terra nosa-ja?  

Én azt szeretném ha Johnny Gold énekelne. (nevet) A lagzi az maradjon lagzi, a zene legyen lagzis, hiszen ez hozzátartozik az igazi feeling-hez! Különben ha Advent szólna nem vagyok benne biztos hogy túl sokáig tartana. Az idősebb korosztály nem biztos hogy díjazná. (nevet) 

 

- Terveztek kis Schmidt-eket, utánpótlásul az M-47 Klubba?

Tervezünk de nem az M-47-be. (nevet) Nem vagyok benne biztos hogy szeretnénk, ha a gyerekünk ennyit éjszakázna. Ki tudja 5, 10 vagy 15 év múlva lesznek e még egyáltalán szórakozóhelyek. Sajnos ez a mai világ kiszámíthatatlan.

 

- Párodról lehet tudni valamit, mesélsz róla kicsit?

Hannikáról? Hááát, ha róla elkezdenék mesélni az napokig tartana. (nevet)  Ha pár év múlva nyugdíjas dj-kel fogtok interjút készíteni és engem is megkérdeztek majd, akkor mesélek.

 

- Mit üzensz a TECHNO.HU olvasóinak?

Kapcsoljátok ki a rádiót, irány a net és töltsétek a techno mixeket ezerrel! Ne temesséket a technot, mert minden jelenlegi stílusirányzat ebből indult el! Mióta én zenélek voltak olyan stílusok, amik 2-3 év alatt lecsengtek, de a techno még mindig elpusztíthatatlan. Nem hiába egyre több külföldi dj az utóbbi időben kezd visszatérni a minimal-tól a techno-hoz. Ja, és az a sok kotyogós szar, amit sokan techno-nak nevenzek az NEM TECHNO!!!! 

Még itt megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak azoknak, akiknek a pályafutásomat köszönhetem: Lőrincz Zsolt, Zsíros Zoltán, Harsányi Dávid, Szabó Miklós - Miki nem tudom miért, de gondoltam megemlítelek (nevet), Szűcs Olívia, Szűcs Imre, Olga néni, Vashegyi Ibolya, Markus Markmann és természetesen a szüleim!

Mindenkinek kívánok az életben sikereket és EGÉSZSÉGET! 

Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy évekig mellettem voltatok és rengeteg feledhetetlen partit összehoztunk!

Ha tetszett, osszátok meg felül a többiekkel is!

 • Sorry I'm MINIMAL Női Trikó (WHITE)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Póló (Fehér)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • TECHNO Biztonsági Öv Párna (fekete)
 • TECHNO is my Drug and the DJ is my Dealer Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO 69 Férfi Póló (BLACK)
 • Eat Sleep Shit Techno Egérpad 22cm (fekete)
 • HARD - Techno Style Férfi Póló (BLACK)
 • Keep Calm and TECHNO Női Trikó (PINK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Póló (FEKETE - UV PINK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (BLACK - UV PINK)
 • TECHNO Vertical Férfi Póló (WHITE)
 • I LOVE HARD TECHNO Férfi Póló Fekete
 • MINIMAL Öv (WHITE)
 • TECHNO Hátizsák fekete
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (BLACK - GOLD)
 • miniMALE Női Trikó (fehér)
 • MINIMAL - Techno Style Féfi póló (WHITE)
 • M47 Női Trikó (pink)
 • Eat Sleep Shit Techno Női Póló (fehér)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Fekete - UV PINK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Férfi Póló (Fehér)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (BLACK)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (WHITE)
 • TECHNO Baseball Sapka (Rózsaszín)
 • TECHNO öv (WHITE)
 • TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (PINK)
 • Cocaine straw TECHNO STYLE Női Trikó (Piros)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (Fehér)
 • TECHNO Női Trikó (Fehér)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (PINK)
 • TECHNO LOVER Férfi Póló (Fekete)
 • TECHNO LOVER Női Trikó (Fehér)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (RED)
 • TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • Eat Sleep Shit Techno Nőii Póló (PINK)
 • TECHNO BLANK Férfi Póló (BLACK)
 • M47 Férfi Póló (Fekete)
 • TECHNO 69 Női Trikó (BLACK)
 • Keep Calm and TECHNO Női Póló (PINK)
 • ACID Férfi Póló (BLACK)
 • Sorry I'm MINIMAL Női Póló
 • I LOVE HARD TECHNO Női Póló (BLACK)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO LOVER Férfi Póló (Fehér)
 • TECHNO öv (PINK)
 • TECHNO is my Drug and the DJ is my Dealer Női Póló (BLACK)
 • SUCK MY TECHNO Férfi Póló (WHITE)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (PINK)
 • TECHNO STYLE Női Póló (BLACK)
 • TECHNO Női Póló (PINK)
 • TECHNO Crop Top - Matt Arany fekete
 • TECHNO Férfi Póló (fehér)
 • miniMALE Férfi Póló (fehér)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Trikó (PINK)
 • TECHNO Műfajok Férfi Póló (Fehér)
 • TECHNO Női Póló (Fehér)
 • Techno Öv derékszíj
 • TECHNO LOVER Női Póló (fekete)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (WHITE - UV PINK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (FEHÉR-PINK)
 • Eat Sleep Shit Techno Férfi Póló (fekete)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (BLUE)
 • TECHNO is my Girlfriend Férfi Póló (fekete)
 • TECHNO LOVER Női Póló (fehér)
 • SUCK MY TECHNO Női Póló (BLACK)
 • TECHNO LOVER Női Trikó (Fekete)
 • SUCK MY TECHNO Női Póló (WHITE)
 • TECHNO Műfajok Női Trikó (fekete)
 • Sorry I'm MINIMAL Férfi Póló
 • M47 Női Trikó (fekete)
 • TECHNO 69 Férfi Póló (WHITE)
 • TECHNO Műfajok Férfi Póló (Fekete)
 • TECHNO Egérpad (BLACK)
 • TECHNO Női Trikó (PINK)
 • Cocaine straw TECHNO STYLE Női Póló (Fehér)
 • HARD - Techno Style Női Póló (BLACK)
 • SEX DRUGS TECHNO Férfi Póló (Fekete)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO KING Férfi Póló (BLACK)
 • I LOVE HARD TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • TECHNO Műfajok Női Trikó (WHITE)
 • 140 BPM TECHNO Férfi Póló (WHITE)
 • I ♥ HARD TECHNO Női Trikó (fehér)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Egérpad (BLACK - UV PINK)
 • TECHNO BLANK Férfi Póló (WHITE)
 • Hello, my name is TECHNO Női Póló (PINK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Egérpad (BLACK)
 • SUCK MY TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Fehér - UV PINK)
 • TECHNO Férfi Póló (fekete)
 • LEGO TECHNO STYLE Férfi Póló (piros)
 • Eat Sleep Shit Techno Férfi Póló (fehér)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Szürke - UV PINK)
 • TECHNO 69 Női Trikó (WHITE)
 • TECHNO Crop Top - Matt Arany (fehér)
 • Hello, my name is TECHNO Női Trikó (PINK)
 • 140 BPM TECHNO Férfi Póló (Fekete)