LIVE VIDEÓK

TECHNO TV

100% TECHNO

1 órás live techno party felvételek és élő közvetítés a bulikról. Ne maradj le róluk! Ha netán még sem tudtad élőben elcsípni valamelyik bulit vagy újra felidéznéd azt, akkor nézd meg az archívumban ...

RÁKATTANOK!
 

100% TECHNO

TECHNO RÁDIÓ

14 műsor // több száz óra mix
- UMEK
- Marco Bailey
- Chris Liebing
- Tom hades
- Alex Bau
- Blind Spot
- T3CHNASIA
- És még sokan mások...

HÚ, EZT HALLGATOM
 

NEW COLLECTION

TECHNO STYLE

- HARD TECHNO Style
- Techno PacMan Style
- Sorry I'm Minimal
- TECHNO LEGO Style
- Techno Snickers


És még sok más...

NEKEM IS KELL!
 

FACEBOOK

TEKNÓ CSALÁD

Legyél egy szuper közösség tagja, csatlakozz a Techno Családunk- hoz és beszélgess több ezer TECHNO fannal. Értesülj első kézből azonnal a legfrissebb hírekről és akciókról. Nyerj party belépőket, ruhákat és kiegészítőket ...

MEGNÉZEM!
 
 • LIVE VIDEÓK

  TECHNO TV

 • 100% TECHNO

  TECHNO RÁDIÓ

 • NEW COLLECTION

  TECHNO STYLE

 • FACEBOOK

  TEKNÓ CSALÁD

Sven Vath Interjú

Sven Vath Interjú

A Techno-ról a drogokról és az életről 40-en túl kérdeztük Őt - Itt az idő a változásra! Egy tartalmas interjút olvashatsz most a Techno Iconnal!

..''Úgy gondolom fontos, hogy ez az egész Techno szcéna menjen tovább. 45 éves vagyok, úgy gondolom itt az ideje ezt az egész dolgot egy új szintre hozni, ez egy új lépés. Szintén el akarom érni azt, hogy az Én korosztályom is eljárjon szórakozni ismét.''

Miközben telefonon beszélünk Németország szupersztárjával Sven Vath ?el, a frankfurti főhadiszállásáról elismeri, hogy 30 évvel pályája kezdete után legfőbb inspirációja Ibiza.

- ''Most létezik egy jobb zenei koktél, még mindig kedvelem a Minimál Techno -t és a Tech House -os dolgot, de most olyan producerek, mint Tiefschwarz, Black Strobe vagy Anthony Rother egy kicsit felfrissítik munkájukkal a Techno szcénát és csinálják ezt jóval nagyobb számmal, mint annakidején'' folytatja.

- ''Nem tudom, hogy mit akarok ennek nevezni bár az Electro -t, az elektronikus irányultságú zenét az Italo - Disco -t még mindig kedvelem - ez az, aminek a mai zenében rengeteg eleme szerepel.''

Bár Sven -t lelkesítik a változások az Electro -t illetően, az Ő figyelme még mindig akörül a műfaj körül összpontosul, aminek létrejöttében segített; a Techno -éban. 

- ''A mi időnk a 90-es években volt, kifejezetten HartHouse -zal és az Eye Q -val, ahol csak egy stílusra fókuszáltunk nagyon hosszú ideig. Egy idő után nagyon unalmasnak éreztem ezt a stílust. Aztán az emberek elkezdték Trance -nek hívni'' kuncog.

- ''Ma annyi, de annyi különböző zenei stílus létezik és ennek ellenére azt látom, hogy sok DJ ugyanazt a stílust játssza 10-15 éve. El sem tudom képzelni ezt magamról.'' teszi gyorsan hozzá.

Amíg arról beszélgetünk Svennel, hogy boldogan ötvözi és párosítja az eklekticizmust, ami az utóbbi években felrázza a táncparkettet elmondja, hogy kevésbé van otthon a droghasználattal kapcsolatos dolgokban, annak ellenére, hogy Ibiza legendás 'party-állatainak' egyike volt.

- "Én igazán meg vagyok döbbenve, hogy mennyi droghoz nyúlnak az emberek és persze mennyi különböző drogot kevernek össze csak, hogy pörögjenek ezeken a napokon; Ez számomra valahol megrázó," mondja Sven megrökönyödve.

- ''Tudom, hogy milyen Ecstasy -hoz nyúlni és őrültnek lenni egy éjszakára, de manapság amikor látom a fiatal korosztályt, akik Ketamin -hoz és Speed -hez nyúlnak, aztán jön a Rohypnol, majd 'rácigiznek' és ismét a Speed -hez nyúlnak - Én nem értem,'' vallja be.

- ''Még mindig esélyt kell adnunk az embereknek, legfőképpen a fiataloknak ? oktatni őket ezekről. Ez a legfontosabb dolog. Jónak tartom, hogy az ILoveTechno.hu is foglalkozik a drogokkal és próbálja ezek ártalmait bemutatni a fiataloknak. Az idősebbek, a korosztályom, akik még mindig csinálják, talán ők semmit sem tanultak. Ez mind fegyelem kérdése. Én 8 éve nem dohányzom és 21 éve leálltam a kokainnal, amikor a lányom született", halkan jegyzi meg.

 

TS: Régebben készítettél egy Cocoon mix lemezt, ami talán a mai napig a legnagyobb sikerű CD-d. Ez a lemez egyedi 'képlet' alapján készült?

Sven Vath: ''Több projektünk is van a Cocoon Recordings -al. Az elsődleges a mix CD-im, amivel a különleges Ibizai szezonnak állítottunk emléket, aztán a Cocoon széria összeállítás, kezdve A, B, C, és D.

Azelőtt, hogy elkezdtem csinálni Ibizán a Cocoon partykat, sosem jelentettem meg mix CD-t, mivel elég nehéz feladatnak találtam, hisz el kellett döntenem, hogy melyik számok kerüljenek egy másfél órás mix CD-re, de miután elkezdtem a partykat Ibizán hirtelen lett egy jó indokom csinálni egyet.

Ez alapvetően a szezon slágereinek kiválogatásáról szól, amiket aztán összerakunk, ezáltal pedig valami rendkívül különlegeset alkotunk. Mindazoknak, akik ott voltak pedig emléket jelent.

A CD-k folyamatosan változnak, a zenei stílusuk évről évre változik, szóval alapvető szabály, hogy mindig új zenét játszom. A legújabb az Electro, Tech House és Techno keveréke.''


TS:
Black Strobe és Tiefschwarz track-eket is tartalmaznak a CD-k. Milyen érzés azt látni, hogy a clubok világa egy új szakaszba lép?

Sven Vath: ''Úgy gondolom, belépni egy új szakaszba, miközben régebbi szereplők bukkannak fel még több zenei háttérrel, ahogy ezt a CD-n is hallhatod, sokkal több zenei struktúrát és dallamot foglal magába. Ez tetszik. Ez most egy jobb zenei koktél.

Még mindig kedvelem a Minimál és a Tech House -os dolgot, de most  Tiefschwarz, Black Strobe vagy Anthony Rother a produkcióikkal egy kicsit felfrissítik a zenei helyzetet. 

Nem tudom, hogy mit akarok ennek nevezni bár az Electro ?t - az elektronikus irányultságú zenét - még mindig kedvelem. Az Italo- disco-t is, aminek a mai zenében rengeteg eleme szerepel.''


TS: Danny Howells mostanában azt mondta Nekünk, hogy ismét elkezdte sminkelni magát, 15 évvel azután hogy leállt a rémes külsővel, manapság több sminket viselsz, amikor elmész valahova?

Sven Vath: ''Néha igen, de ez sok mindentől függ. A múltban mindig is szerettem stílusosan felöltözni, számomra ez mindig az éjszakai élet része volt, hiszen ez mindig az előadásról szólt nem pedig arról, hogy elmegyünk szórakozni. Még emlékszem a Duran Duran időszakra és most látom, hogy az emberek manapság ugyanúgy eljárnak szórakozni - fiúkkal az élen - és ismét sminkelni kezdik magukat.

Úgy gondolom jó ez így és egy kicsit elbűvölő is. Ez az, ami visszahozza a varázslat elemeit a club-okba. Éppen hogy csak megnyitottam az új Cocoon Club-ot Frankfurtban, rengeteg ember jött el kiöltözve, sminket viselve, hiszen a hely kinézete és arculata inspirálja Őket, hogy ezt tegyék. Már egy styling sarok is fel van állítva a club-ban, ahol egy profi sminkes ül és sminkeket készít, illetve egy picit feldobja az emberek haját is. Ez a helyzet; az összes csajt itt találod, egy sorban állnak és várakoznak, hogy őket is megcsinálja a stylist.''


TS: Mi a helyzet manapság a németországi clubok színtereivel?

Sven Vath: ''Rengeteg jó dallam van és ez az, ami az embereket inspirálja; ez egy új rezgés és úgy gondolom, hogy különösen most az a zene, ami Németországból jön fantasztikus mindenféle szempontból és műfajból tekintve.

A Compact -tól a Sende -ig, Gigolo -tól a Playhouse -ig, Jazzanova -tól Mouse on Mars-ig ,minden szempontból az elektronikus zene minden terén rengeteg dolog megy végbe most Németországban.

Ez buli, az emberek élvezik, bár sok előadó költözött Berlinbe, amit Én annyira nem szeretek. Nagy hírverés volt Berlin körül, de végül csak ott lógtak és nem voltak valami termékenyek zenei téren, de hát annyira jó ott lenni.''


TS:
  Sosem csábított a gondolat hogy oda költözz?

Sven Vath: ''Berlinbe? Nem! Berlin nem egy Nekem való város. Az egy olyan város, amit meglátogatsz és ahol bulizol, de nem egy olyan város ahol ott élsz. Frankfurt mindig is az én városom volt, mindent itt csináltunk; Harthouse, IQ, az Omen club, Cocoon, mindent. Az emberek szintén szeretik Alter Ego-t, Roman FLugelt -t és annyi, de annyi frankfurti előadót. Mi voltunk azok, akik létrehoztak egy hatalmas színteret a 80-as években. Ezek az emberek még manapság is körülöttünk vannak és még mindig nagyon kreatívak.''


TS: Amikor áttértél a New Romantic színtérre, akkor mindig a London stílushoz hasonlóan öltöztél fel, mint például Boy George?

Sven Vath: ''Nem úgy, mint Boy George, inkább mint Steve Strange vagy mint Visage, Duran Duran és Spandau Ballet.''


TS: Azokban az időkben sok időt töltöttél Londonban?  

Sven Vath: ''Nem, nem tehettem meg. Tinédzser voltam. Sok időt töltöttünk Frankfurt-ban, mivel ez volt az az időszak, amikor Kraftwerk annyira nagy volt Németországban, szóval mindannyian csináltunk a robot- és a break táncot. Ez volt szintén az az idő, amikor elkezdtem Dj-skedni.''


TS: Amikor elkezdtél DJ-skedni a 80-as években megéltél belőle?

Sven Vath: ''Igen megéltem belőle, 1981-től,  a szüleim club-jában kezdtem. Az anyám arra kért, hogyha dj-vé akarok válni 17 éves koromban, be kell fejeznem, hogy náluk játszom 5 napot egy héten, akkor jó pénz tudnék keresni - nem sokat, de arra eleget hogy megéljek.''


TS: Az édesanyád egy bohém hölgy volt?

Sven Vath: ''Nem. Az édesanyám és az édesapám mindketten Kelet- Németországból menekültek, aztán egy balesetnek köszönhetően találkoztak egy Frankfurthoz közeli városban. Nagyon mélyen voltak és rendkívül fiatalok, amikor találkoztak, az apám festő volt, az anyám még éppen csak tinédzser. Szerelmesek lettek, összeházasodtak, majd az édesanyám három fiúnak adott életet és az apám még mindig festett, de emellett táncoltak és mindig eljártak táncos show-kra. Ebben az időben rock and roll-erek voltak, Elvis Presley-t hallgattak, de az édesapám álma mindig is az volt, hogy egy angol pub-ot építhessen , a semmiből.

Végül megcsinálta és volt a pub-nak egy kis táncparkettje, ahol Diana Ross-t, Barry White-ot és rengeteg német számot kezdtek el játszani és persze a disco is megjelenik - Abba-tól az olaszországi disco-ig. Aztán hirtelen ott találtam magam a pult mögött, majd Hot Chocolate-ot és Diana Ross-t mutattam be a mikrofonomon keresztül. Igazán a legelején kezdtem.''

TS: A bátyáid most mivel foglalkoznak?

Sven Vath: ''Az egyikük művészeti igazgató egy reklám cégnél, de Ő nagyon őrült. Emellett digitális művészettel is foglalkozik és olyan, mint egy élő művész, tudja hogy kell túlélni. A másik testvérem élete a virágok és a növények, Ő virágárus lett és van egy saját boltja.''


TS: Nemrégen egy felmérés a brit dj-k között kimutatta, hogy csak 13%-uk boldog, Te is átéltél olyan pillanatokat, amikor eleged volt az egésszel?

Sven Vath: ''Soha. Sosem untam meg és sosem volt elegem, talán néha voltak idők, amikor egy picit jobban hajtottam, és voltak idők, amikor a pihenés volt a legfontosabb és az irányról való elmélkedés, de mindig is szerettem, amit csinálok. Végülis úgy gondolom ez az, amit az emberek is éreznek. A táncparkettről jöttem és még mindig szeretek táncolni. Azóta, hogy elkezdtem mindig is próbáltam a legmenőbb, a legújabb és a legfejlettebb elektronikus zenét játszani.

Mindig is nagy bulinak tartottam a DJ-skedést, mindig is azt játszottam, amit akartam, szóval sosem voltam rákényszerítve, hogy egy bizonyos stílust játsszak. Utáltam volna ha beskatulyáznak, vajon ez House, Drum and Bass, Techno vagy Cheese; Az én misszióm az volt, hogy mindig jó zenét játsszak a táncparketten, de ennek a zenének 99%-a elektronikus volt. Aztán ezt elneveztük House -nak, Techno -nak, Electro -nak, vagy akárminek, de ha a mix CD-met hallgatod, hallani fogod, hogy a hely felett állok. Ez számomra nagyon fontos.''

TS: Most itt vagy 45 éves, volt időd gondolkozni azon, hogy: "Mihez kezdek az életemmel?"

Sven Vath: ''Persze! Vannak ilyen pillanatok, mindig is voltak. Az üzleti partnereim különböző érdeklődési körrel rendelkeznek, különösen azalatt a periódus alatt amikor az Eye Q és Harthouse futott. Kezdetekkor minden jó volt, az első 5évben, aztán hirtelen konfliktusok alakultak ki az érdeklődési kört illetően. Azt láttam, hogy ez az egész egy teljesen más úton megy tovább a partnerek ötletei felé, és aztán le kellett állnom. Szintén meg kellett hoznom egy döntést, 10 év után bezárni az Omen Club-ot, és ez természetesen nem volt könnyű Nekem, hiszen  a club számomra olyan volt, mint a nappalim, nagyon nehéz volt azt mondani, hogy vége, befejeztem.

Jó a belső hangom és mindig is hallgattam rá, ami elmondta, hogy mikor kell abbahagynom dolgokat, mert ha valamit nagyon sokáig eltolsz, az aztán végül elfut, mint ha kiégetnéd. Rengeteg zenei stílus létezik manapság, és még mindig azt látom, hogy sok Dj 10 éve játssza ugyanazt a stílust. Magamról ezt el sem tudnám képzelni.''
 

TS: Mennyire volt könnyű leállnod?

Sven Vath: '' Ez fegyelem kérdése. 8 éve nem dohányzom. Leálltam a kokainnal 21 éve, amikor a lányom megszületett. Most van egy 21 éves lányom, és 'bajban' van (nevet), emlékszem azokra a napokra, amikor a 90es években a Love Parade -en mindannyian őrültek voltunk - buli volt, rendkívül élveztük, úgy gondolom a drogok segítették az egész tánc színtér növekedését. De túl sok ember volt, aki a pénzt látta ebben, és így kezdődött ez az egész rossz dolog. Az emberek egyre több és több drogot és szart kezdtek el árulni, beteggé tették az embereket. Még mindig rengeteg drogos van, az emberek választhatnak, hogy mihez nyúlnak, de magamról szólva, Én megtanultam a leckét. Inkább a partykat választom, ahol jókat szórakozom vagy sem. Tudom, hogy megy ez manapság. Van egy mondásunk Németországban - ''Nem vesztegetheted az idődet!''. Talán egy adott évben vannak jó bulik, ahová azt mondod el kell menned és bulizni akarsz mondjuk két napig, de aztán a partyt választod és bulizol, ebben az esetben rendben van.  Azoknak az embereknek, akik hozzányúlnak ezekhez az élvezeti cuccokhoz minden hétvégén, el fog jönni az az idő, amikor nagy árat kell fizetniük érte.

Ami igazán segített az a jóga volt, ez az amit 15 éve követek.  Minden évben október és január között, 4 hónapig nem veszek magamhoz cukrot, alkoholt, húst meg kávét és ez mindig egy rendkívül jó periódus Nekem.

Az első két hét periódusa olyan, mint egy terápia, ahol kiképzed magad és még a szart is kitaposod magadból, ami nagyon egészséges. Amióta csinálom a jógát már nem kapok el semmilyen fertőzést vagy betegséget. Sokkal fittebb vagyok és kiképeztem magamban az ellenállás képességét, hogy képes legyek nemet mondani.

És nemet mondani rengeteget segített Nekem, mivel mindent magadban hordozol. A boldogság benned rejlik. Én csak egy szerencsés ember vagyok, aki megtalálta az életében azt, amit szeret csinálni. Imádok zenét csinálni, szeretem szórakoztatni az embereket és persze boldoggá tenni Őket. Mi mást akarhatnék? Rendkívül elégedett vagyok ezzel.  ''


TS: Végezetül, mit üzensz a TECHNO.HU olvasóinak?

Sven Vath: '' Hallgassátok a Techno Rádiót ( www.TechnoRadio.hu ), ahol rengeteg Live felvételemmel találkozhattok és hallhatjátok a mixeimben a változást!

 

 • Eat Sleep Shit Techno Férfi Póló (fehér)
 • TECHNO STYLE Női Póló (BLACK)
 • SUCK MY TECHNO Női Póló (WHITE)
 • TECHNO LOVER Női Trikó (Fehér)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (PINK)
 • ACID Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (BLACK)
 • M47 Női Trikó (fekete)
 • Sorry I'm MINIMAL Női Trikó (WHITE)
 • TECHNO 69 Férfi Póló (BLACK)
 • Eat Sleep Shit Techno Nőii Póló (PINK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (Fehér)
 • Hello, my name is TECHNO Női Póló (PINK)
 • TECHNO 69 Férfi Póló (WHITE)
 • TECHNO Férfi Póló (fehér)
 • TECHNO Biztonsági Öv Párna (fekete)
 • TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (RED)
 • TECHNO LOVER Női Póló (fekete)
 • MINIMAL - Techno Style Féfi póló (WHITE)
 • TECHNO Crop Top - Matt Arany (fehér)
 • SUCK MY TECHNO Női Póló (BLACK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Póló (FEKETE - UV PINK)
 • TECHNO Egérpad (BLACK)
 • SEX DRUGS TECHNO Férfi Póló (Fekete)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Fekete - UV PINK)
 • MINIMAL Öv (WHITE)
 • Eat Sleep Shit Techno Női Póló (fehér)
 • Cocaine straw TECHNO STYLE Női Póló (Fehér)
 • TECHNO öv (WHITE)
 • TECHNO BLANK Férfi Póló (WHITE)
 • TECHNO Crop Top - Matt Arany fekete
 • SUCK MY TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • Hello, my name is TECHNO Női Trikó (PINK)
 • TECHNO LOVER Női Trikó (Fekete)
 • TECHNO LOVER Férfi Póló (Fehér)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Férfi Póló (Fehér)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (PINK)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (WHITE)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (BLACK - UV PINK)
 • TECHNO Férfi Póló (fekete)
 • TECHNO öv (PINK)
 • TECHNO Műfajok Női Trikó (WHITE)
 • TECHNO Műfajok Férfi Póló (Fehér)
 • TECHNO Női Trikó (PINK)
 • 140 BPM TECHNO Férfi Póló (WHITE)
 • TECHNO LOVER Férfi Póló (Fekete)
 • TECHNO Hátizsák fekete
 • SEX, DRUGS & TECHNO Egérpad (BLACK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (BLACK - GOLD)
 • TECHNO 69 Női Trikó (WHITE)
 • HARD - Techno Style Férfi Póló (BLACK)
 • Eat Sleep Shit Techno Férfi Póló (fekete)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Póló (PINK)
 • TECHNO Műfajok Férfi Póló (Fekete)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO KING Férfi Póló (BLACK)
 • Techno Öv derékszíj
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Póló (WHITE - UV PINK)
 • miniMALE Női Trikó (fehér)
 • TECHNO is my Girlfriend Férfi Póló (fekete)
 • TECHNO Női Póló (Fehér)
 • LEGO TECHNO STYLE Férfi Póló (piros)
 • M47 Női Trikó (pink)
 • TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • I LOVE HARD TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • TECHNO Baseball Sapka (Rózsaszín)
 • HARD - Techno Style Női Póló (BLACK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (Fekete)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Egérpad (BLACK - UV PINK)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Trikó (FEHÉR-PINK)
 • TECHNO is my Drug and the DJ is my Dealer Női Póló (BLACK)
 • TECHNO is my Drug and the DJ is my Dealer Férfi Póló (BLACK)
 • SUCK MY TECHNO Férfi Póló (WHITE)
 • I LOVE HARD TECHNO Férfi Póló Fekete
 • 140 BPM TECHNO Férfi Póló (Fekete)
 • TECHNO is My Boyfriend Női Trikó (PINK)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO BLANK Férfi Póló (BLACK)
 • TECHNO LOVER Női Póló (fehér)
 • TECHNO Női Trikó (Fehér)
 • I ♥ HARD TECHNO Női Trikó (fehér)
 • Hello, my name is TECHNO Férfi Póló (BLUE)
 • SEX, DRUGS & TECHNO Női Póló (Fehér)
 • TECHNO 69 Női Trikó (BLACK)
 • Cocaine straw TECHNO STYLE Női Trikó (Piros)
 • I LOVE HARD TECHNO Női Póló (BLACK)
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Szürke - UV PINK)
 • Eat Sleep Shit Techno Egérpad 22cm (fekete)
 • TECHNO Női Póló (PINK)
 • Sorry I'm MINIMAL Női Póló
 • TECHNO Műfajok Női Trikó (fekete)
 • Keep Calm and TECHNO Női Póló (PINK)
 • miniMALE Férfi Póló (fehér)
 • Sorry I'm MINIMAL Férfi Póló
 • YES! I'M A FUCKING TECHNO PRINCESS Női Trikó (Fehér - UV PINK)
 • M47 Férfi Póló (Fekete)
 • Keep Calm and TECHNO Női Trikó (PINK)
 • TECHNO Vertical Férfi Póló (WHITE)