2021-től legális lehet az Ecstasy Még több TECHNO bejegyzés: TECHNO BLOG

Az MDMA, ismertebb nevén Ecstasy, Eki, Laszti, szó szerint sokak szájában jár már. A balesetek, sőt halálesetek jelentései szerint a fogyasztása egyre nő, különösen az Egyesült Államokban, ahol az elektronikus zene rendkívül népszerű és a fogyasztás jelentősen nőtt. Annak ellenére, hogy az MDMA számos kockázatot jelent – kiszáradás, erős éhség-vagy fájdalomérzet-csökkenés – egyesek a kábítószer legalizálását indítványozzák.

Miért akarják legalizálni az ecstasyt?

Miért akarják legalizálni az ecstasyt?

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy az indítványozók saját maguk is drogfogyasztók. De nem, sőt: a legalizálást nem a szabad fogyasztás fogalmaként kell érteni, hanem egy vényköteles gyógyszer formájában.

Az MDMA hatóanyaga közismerten tiszta ecstasy – mely boldogságérzetet okoz, de mire tudná használni az MDMA-t az orvostudomány?

Elég egyértelmű: a pszichoterápiára.

A “Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies” tanulmánya a Reddit oldalon található. A MAPS Klinikai Kutatások ágazatának igazgatónője, Amy Emerson szerint a kutatások jelenleg a második fázisban vannak. 2016 és 2020 között két fázis terveztek, hogy a gyógyszer biztonságát és hatékonyságát körültekintően teszteljék. Ha minden pozitívan alakul, a tanulmány szponzora kérvényt nyújthat be a Szövetségi Kábítószer Hivatalnál és az Európai Gyógyszerügynökségnél.

Az MDMA 2021-től bizonyos körülmények között gyógyszer lehet a piacon.

…és akkor a leleményesebbek a nagyi a gyógyszereit hétvégente elpasszolhatják a klubok előtt.

Viccet félretéve, Te részt vennél a tesztelésében?

« Technóval űzték el a cigányokat
No vakcina, No party! (VIDEÓ) »