Így használd, tárold és ápold a TECHNO pólód, hogy sokáig szép maradhasson Még több TECHNO bejegyzés: TECHNO BLOG

A TECHNO STYLE póló és ruha feliratok speciális, party-álló anyagból készülnek, de azért ezek sem elpusztíthatatlanok. Ha nem megfelelően viseled, mosod, szárítod, tárolod a pólót, akkor tönkre mehet rajta a felirat, de akár a póló anyaga is.

Éppen ezért összeszedtük a leggyakoribb hibákat, melyekkel találkoztunk az évek során és megmutatjuk mit tehetsz, hogy ne menjen tönkre idő előtt a kedvenc TECHNO pólód, illetve ha már megvan a baj, akkor mit tehetsz.

 

#1 – NE ALUDJ BENNE!

Alvás közben a tested súlya megtöri a feliratot, ami ezentúl már nem egy nagy felületen tapad a póló anyagához, hanem több, apróbb részen. Alvás közben míg forgolódsz az anyagról ledörzsölöd ezeket a kisebb már a nagy résztől külön álló darabokat és amikor legközelebb mosógépbe teszed, akkor ott elválik a széle az anyagtól. Rosszabb esetben le is esik.

Ha véletlenül a pólóban aludtál el és itt-ott levált a felirat, de még nem esett le, akkor az alábbi módon hozhatod rendbe:

  • Tedd le a pólót egy kemény és egyenes felületre, például a földre. A felirat felfelé nézzen és a problémás felirat alatt ne legyen gyűrődés, jól simítsd el.
  • Fogj egy vasalót és állítsd nagyon melegre, de ne legyen melegebb, mint 160 fok. (a vasaló használati utasításában megnézheted, hogy melyik hőfok állása kb. mekkora hőfokot jelent).
  • Amikor felmelegedett a vasaló, akkor 20 másodpercig nyomd rá a feliratra amilyen erősen csak tudod, de vigyázz ne törd el a vasaló fogantyúját.
  • Ha elsőre nem sikerül, akkor többször is megismételheted, csak a kettő között várj 30 másodpercet, hogy kihűljön az anyag.

A hőfok és a nyomás erőssége számít. Ha csak simítgatod magas hőfokon, mint egy átlagos vasaláskor az nem elegendő, mert a levált feliratot újra bele kell préselned a póló anyagába, hogy megtartsa magát.

 

#2 – MOSD HELYESEN

Maximum 40 fokon és kifordítva mosd. (a felirat kívül legyen)
Ellenkező esetben a leválhat a felirat.

 

#3 – SZÁRÍTÁS

  • Ne szárítsd a napon, mert a nap kiszívja a póló színét.
  • Szárítógépben a legkisebb fokozaton próbáld, de nem ajánlott.

 

#4 – TÁROLÁS

A legjobb tárolási mód: vállfán, lógatva, így a felirat nem fog megtörni, nem lesznek benne gyűrődések.

Ha össze kell hajtogatnod, akkor úgy hajtsd össze, hogy a feliratnál ne legyen hajtásél. Ha nem megoldható úgy összehajtani, hogy ne legyen sehol hajtásél (ez általában nagyobb feliratoknál szokott probléma lenni), akkor szellősen hajtsd össze, ne nyomkodd le és a szekrényben összehajtva tárolva a kupac tetején legyen, ne pakolj rá semmit.

Ha bőröndbe kell tenned, akkor több pólót nadrágot tegyél egymásra, majd csavard össze őket egyben úgy, hogy a TECHNO póló legyen kívül a felirattal, így az nem fog megtörni.

 

#5 – PARFÜM

Ha parfümöt használsz, akkor ügyelj rá, hogy ne a mintára fújd, mert egyes parfümök esetében a fekete feliraton később meglátszanak majd az apró parfüm cseppek. A fehér feliraton ugyanez már nem annyira szembetűnő, de itt is ügyelj rá.

« Love Parade Története (1989-2010)
Megtalálták a Techno Vikinget (Videó) »